_Maciek_ Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 Witam, Mam zakupiony odbiornik FS-IA6B oraz regulator T-MOTOR ESC F35A 3-5S 32BIT i przed zakupem nie wiedziałem, że piny na odbiorniku to kolejno sygnał, plus, minus. Natomiast przejście z ESC do odbiornika jest plus, puste miejsce, minus. Czy ten regulator jest do innych typów odbiorników i powinienem kupić inny, taki który będzie miał wyjście z sygnałem, czy mogę próbować zmienić końcówkę i wpiąć go bez przewodu na sygnał? Jest to maja pierwsza styczność z modelami RC i nie udało mi się znaleźć za wiele na ten temat. Z góry dziękuję za pomoc.
czarobest Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 To jest "dronowy" regulator i nie posiada on wbudowanego BEC'a, czyli regulatora napięcia zasilającego odbiornik i serwa - zazwyczaj 5V. Wtyczka pewnie jest okej, czarny to masa (-), a drugi przewód to przewód sygnałowy tak jak zazwyczaj . Także nie zamieniaj kabelków . Jeśli chcesz go użyć, to potrzebujesz osobne zasilanie do odbiornika i serw np. w postaci BEC'a. Jednakże najprostszym wyjściem może być kupno regulatora z już wbudowanym takim układem, wtedy z jednego akumulatora zasilisz i silnik i odbiornik z serwami. Jak coś niejasne i nie dasz rady znaleźć odpowiedzi na forum czy w internecie to pytaj .
_Maciek_ Opublikowano 27 Października 2021 Autor Opublikowano 27 Października 2021 Dzięki wielkie za pomoc. Jak na razie wszystko jasne ?
RobRoy Opublikowano 27 Października 2021 Opublikowano 27 Października 2021 https://abc-rc.pl/product-pol-6780-UBEC-Hobbywing-5V-6V-3A-2-6S-Zasilanie-odbiornika-RC.html
Rekomendowane odpowiedzi