Irek M Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 No właśnie, jak to robić by po naciągnięciu i zamocowaniu np. orczyki steru wysokości były w pionie, ster również, a linki ładnie naciągnięte? Chodzi raczej o duże modele 1/3 skala linka fi 1mm. Jeden sposób wymyśliłem sobie ale sprawdźmy czy popularny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Jarek, chyba nie zrozumieliśmy się. Muszę zablokować orczyki by naciągnąć linki. Długości, kąty są oczywiste, ale jak nie zrobię tego precyzyjnie to powiedzmy kąt orczyka wysokości nie będzie prostopadły do osi długiej modelu gdy oś statecznika/steru może być równoległa. Dlatego zapytałem jak to robicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Jarek, nie ważne już wykonałem. Wstawiam fotkę mojej blokady, linki naciągnięte, układ chodzi jak należy. Może tą razą aż za mocno naciągnięte. Zaciśnięcia jeszcze nie ostateczne więc o nich nie rozmawiamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Ja zapytam o coś innego.Irku nie boisz się ze ten ogon ci się urwie?Zobacz na słoje listewek,to się aż prosi i kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Raczej nie boję się, latały już w innych ? Jeśli ja nie walnę lub coś nie walnie to ogon nie urwie się sam z siebie. A dlaczego akurat ogon skoro to jednolite listwy od dziobu do ogona?;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Ponieważ słoje ida na wskroś wybiegajac poza obrys listwy.Tam był sęk.Zrob sobie probe na łamanie takiej listwy.Oczywiscie nie w modelu.Zobaczysz sam dlaczego zwrociłem na to uwage.Powiem więcej taka listwa potrafi się od drgań sama złamać.Ciężko trafić z listwami aby słoje biegły idealnie wzdłuż,ale takie listwy ja wykorzystuje np.na rozpórki.Odcinajac i w kosz takie sęki.Oczywiscie to tylko taka moja sugestja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi