Miałczek Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Witam mam pytanie czy do modelu Zlin 50 o rozpiętości 286 i wadze 18kg wystarcza serwa 20kg na lotki lub wysokosc Latam spokojnie podstawowa akrobacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Niezbyt dawno pisałem w innym temacie... Może coś to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Kurczę ten post nic mi nie mówi Niech się wypowie ktos z doświadczeniem czy te serwa wystarcza czy nie, proszę o prostą odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 http://www.mnbigbirds.com/Servo Torque Caculator.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Panowie ja nie umiem tego policzyć Ktos ma podobny model i wie jakie serwa będą odpowiednie Myślałem nad serwami kingmax 20.26kg na lotki i może na wysokość A kierunek 25 kg hitec bo takie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Na kierunek 25kg to na pewno za mało , bardziej celował bym w najbiedniej 35kg , albo dwa takie kingmaxy 20kg ale wtedy dojdzie ustawianie i zgranie dwóch serw na jednym sterze. Co do reszty to się nie wypowiadam, ale 20kg na wysokościach to też chyba za ubogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Witam Jest wyrażnie napisane Zlin 50 to nie jest model 3d i serwa o mocy 20 kg spokojnie wystarczą . Napisz jeszcze jaki motor to napędza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Motor to 3W-110i B2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 W tym układzie siła 20kg wystarczy jedynie na lotki ze względu na ich długość można założyć po 2 mniejsze serwa .Przy jednym serwie zamontuj ciężarek w wyważeniu lotki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 sprawdź sobie jeszcze taki kalkulator stery.xls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 stery.xls 34 kB · 6 pobrań Według tych obliczeń potrzebne by było serwo 16kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi