Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Witam gdzie mozna to obecnie kupić?Lub szyfon prawdziwy taki co sie naciąga pod wpływem celonu.Kupiłem szyfon (niby)firankowy ale się nie napręża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 12 minut temu, Grzesiek napisał: Witam gdzie mozna to obecnie kupić?Lub szyfon prawdziwy taki co sie naciąga pod wpływem celonu.Kupiłem szyfon (niby)firankowy ale się nie napręża. w Otwocku , jest nawet antic w sklepie z materiałami..szukaj stylonu o splocie prostopadłym...żaden żakard ten powinien się nadać https://allegro.pl/oferta/tkanina-szyfon-bialy-10791359674?bi_s=ads&bi_m=leftpanel&bi_c=MzFmMWQ1YzYtMjYxMi00ZGM2LWEzNjUtNzdjZjM0NTliOGM0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=cd6de0be-d29d-4989-9419-ea793cfeae7b edit a jak dokładnie go obsługiwać znjadziesz w książce Niestoja edit 2 z koverallem jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 No i tu Jacku jest dylemat bo w opisie pisze poliester,a powinien być chyba jedwab naturalny?Czy się myle?Mialem kiedys welon od panny młodej był własnie szyfonowy prawdziwy super na pokrycia. Wiem jak się szyfon używa. 1.klejsz po obwodzie. 2. Celonujesz przez papier japoński co drugie pole między żebrami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 22 minuty temu, Grzesiek napisał: być chyba jedwab naturalny.... no tak, szyfon naturalny jest jedwabnym , ale obawiam sie , że koszt jego przewyższyłby koszt pozostałych materiałow użytych do budowy modelu...i to wielokrotnie ....wiesz, ja mojej Matce pociąłem autentyczny szyfon jedwabny -spadochronowy - miała odłozony cały bryt, oczywiście na bluzki a ja z tego jedwabiu zrobiłem oczywiście spadochron edit. co do pokrywania to sa dwie szkoły i tę polecana przez makieciarzy ja preferuję?, Niestoj w szybowcach używał tej o której Ty napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 14 minut temu, d9Jacek napisał: edit. co do pokrywania to sa dwie szkoły i tę polecana przez makieciarzy ja preferuję?, Niestoj w szybowcach używał tej o której Ty napisałeś A co to za metoda ta makieciarzy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Ostatnio kupowałem u Radka Oleksego w ol-penie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 7 minut temu, Grzesiek napisał: A co to za metoda ta makieciarzy, najpierw pokrywasz całą kostrukcję bardzo cienkim papierem japońskim, cellonujesz 2x i pózniej na to napręzone pokrycie z japonki kładziesz ten szyfon nylonowy, przyklejasz normalnie cellonem. Nie nasz żadnych przesączeń itd, nic ci nie kapie nie ścieka...no i poszycie masz jak dzwon 4 minuty temu, Wodzu 7 napisał: Ostatnio kupowałem a ja w RIKU-Modelsport, ( już nie mają )ale to wwszystko zależy jakiej formatki potrzebujesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Godzinę temu, d9Jacek napisał: najpierw pokrywasz całą kostrukcję bardzo cienkim papierem japońskim, cellonujesz 2x i pózniej na to napręzone pokrycie z japonki kładziesz ten szyfon nylonowy, przyklejasz normalnie cellonem. Nie nasz żadnych przesączeń itd, nic ci nie kapie nie ścieka...no i poszycie jak dzwon. JACKU nie znałem tej metody duży plus w twoja stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 2 godziny temu, d9Jacek napisał: ....wiesz, ja mojej Matce pociąłem autentyczny szyfon jedwabny -spadochronowy - miała odłozony cały bryt, oczywiście na bluzki a ja z tego jedwabiu zrobiłem oczywiście spadochron Ja kiedys "pozyczylem" pieniadze ze skarbonki siostry , zeby zrobic sobie korkotrampki ( bylo ciezko dostac , jak wiecie ) . Poszedlem do 1001 drobiazgow , kupilem 26 korkow ( z korka ) i w domu przykleilem to butaprenem do trampek ( wg wzoru z kolegi "oryginalow" ). Wraca siostra do domu , i nagle slychac wrzask . GDZIE SA MOJE PIENIADZE !!! Ojciec pyta : wziales ? Ja na to ; NIE . I tak 3 razy pytal , az w koncu "peklem". Pyta sie wiec , na co mi byly potrzebne. Opowiedzialem historie z "korkotrampkami" , a on na to ; jak w nich staniesz i sie nie "rozjada" to zapominamy o sprawie i ja oddam jej te kase , a jak sie "rozjada" , to lanie . Wyjmuje moje "korkotrampki" z szafy ( pelen wiary w moc butaprenu ) , wkladam , staje ......... i sie "rozjechaly" . Lania w kazdym razie nie dostalem ? Moja siostra z kolei wyciela mamie nozyczkami "wzorek" w ponczochach , ktore ojciec przywiozl z delegacji z Wa-wy ? No i kiedys nozem wyryla na tylach krzesel numerki , bo chciala zrobic u nas "kino" ( TV mielismy jako jedni z pierwszych w okolicy ) i zarobic na biletach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi