Stanisław z Gdańska Opublikowano 27 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Od bardzo wielu lat stosuje się modelach F3A niezależną regulację kąta natarcia skrzydeł. Rozwiązania techniczne widziałem wiele lat temu, ale niestety pamięć jest ulotna i nie chcę ponownie wymyślać koła. Jeżeli któryś z Kolegów posiada fotki lub rysunki tego rozwiązania technicznego, to będę wdzięczny za ich udostępnienie. Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jest gotowy mechanizm https://modelemax.pl/pl/dzwignie-lotek-i-sterow/10224-ps-trymer-skrzydla-f3a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Serdecznie dziękuję. pozdrawiam Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 W dniu 27.11.2021 o 16:24, Stanisław z Gdańska napisał: Od bardzo wielu lat stosuje się modelach F3A niezależną regulację kąta natarcia skrzydeł. Rozwiązania techniczne widziałem wiele lat temu, ale niestety pamięć jest ulotna i nie chcę ponownie wymyślać koła. Jeżeli któryś z Kolegów posiada fotki lub rysunki tego rozwiązania technicznego, to będę wdzięczny za ich udostępnienie. Staszek Parafrazując twoją odpowiedź z innego tematu: Rozrysuj sobie na papierze, w skali 1:1 i być może sam dojdziesz do rozwiązania tego "problemu". Konstrukcja cepa jest bardziej zaawansowana technologicznie, ale również nie wymaga "burzy mózgów". Proszę nie zabieraj innym ich cennego czasu na "bzdety" 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Witaj Darku, dziękuję za cenną radę, ale już rozwiązałem ten problem. Propozycja Adama dała mi wystarczające natchnienie. pozdrawiam Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi