TEQ Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Hej No akurat to Malin ma racje Gdy ustawiłem bowdeny prosto to opory były znacznie większe niż przy skrzyżowaniu - i tutaj powiedzenie że jak idą po większym łuku było zupełnie poprawne ! Przynajmniej tak z moich obserwacji wynikło ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Dostałeś poprostu bowdeny które byłu chyba zwiniete ... i został im taki ksztaut ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Nie no coś Ty ertman Bowdeny kupiłem proste ale w czasie transportu zrobiłem z nich kółeczko i tak leżały... A poza tym konstrukcja kadłuba nakazała mi skrzyżować bowdeny - nie byłem w stanie wywiercić odpowiednich dziurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Dziurki to mają dziewczynki , my modelarze wiercimy otwory :rotfl: To tak na marginesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 "Dziurki to mają dziewczynki , my modelarze wiercimy otwory" fajne stwierdzenie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimix Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 TEQ, Cześc! Szulam planów Jastrzębia... niestety poszukiwania w necie jakos nieowocują zdobyczą w postaci poszukiwanych planów. Jeśli mógłbys je podesłac daj znac na gg lub milem pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Skoro temat został poruszony , to tak przy okazji jak się posuwają prace nad jastrzębiem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Prace ? Gotowy kadłub. Skrzydła nie mam bo od pół roku ,co tydzień Marcin (Wieczu) mi obiecuje że mi załatwi żeberka do Jastrzębia ,bo na planach nie ma żeberek. Niestety nie trudno się chyba domyślić że jeszcze tych żeberek na oczy nie widziałem :mrgreen: Plany mam w wersji papierowej ,ale obiecałem że ich nie udostępnię. Edit: Aktualnie staram się przygotować plany elektroszybowca 1.2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 O to nie duzo się posunęły prace a szkoda bo fajnie się zapowiada. A nie mozesz sam dobrac profilu i wyciąć sobie zeberka :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Chodzi o to że po prostu nie umiem obsługiwać programu profili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimix Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 TEQ, Szkoda. Ale widzę, że jesteś z Krakowa.. Może dałbys namiary na sklep, gdzie bym mógłbym skomponowac F3J/mini.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ul.Lubelska 10 Euromodel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Euromodel to fantom. Mimo 5-krotnych wizyt nie udało mi się, zastać ten sklep otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Mam zamiar zadzwonić do sprzedawcy w Euromodel i na niego nawrzeszczeć... Ale dziś ani razu nie odebrał. Jednak poczekam aż odbierze.. Może jutro ,może za 2 dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ja bylem z tydzien temu na lubelskije i sklep byl czynny :| :| :| Bylem w szoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Najlepsza jest karteczka "zaraz wracam". Przychodze za 15 minut, zamknięte, za godzine, dalej to samo. Ciekawe ile dla właściciela znaczy zaraz :?: dzień, dwa, może tydzień :?: Raz tylko trafiłem kiedy sklep był czynny. Paranoja :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 ja wam powiem, że ja latam na jastrzębiu ale zrobiłem takie rozwiązanie że przy końcówkach dałem listewki sosnowe zamiast balsy, ponieważ mój kumpel lądował zahaczył "lekko" uchem i już złamało się, ale latam tylko przy słabym wietrze bo ja się uczę latać to mój pierwszy model RC p.s a ciężej się lata na standardach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Widzę małe odświeżenie tematu. Jakiś czas temu dostałem od Marcina skrzydło do Jastrzębia, które oklejone waży 100 gram !! Skrzydło ma 23 dm2. Licząc wagę wszystkiego, jestem w stanie zrobić ten model 250g do lotu. Tylko obawiam się że będzie słabo latał przy tej wadze, jak myślicie? Myślałem też nad zrobieniem z niego elektroszybowca, i znowu licząc z lekkim zaokrąglaniem w górę wychodzi, że mogę go zrobić 350g do lotu z accu 1800mAh, i silnikiem który da mi 300g ciągu. Wtedy będzie się model szybko wznosił, i ładnie szybował. Co myślicie? Robi się coraz cieplej, i muszę zrobić jakiś model, a że skrzydło mam to wystarczy że zrobię kadłub ze statecznikami. Czyli dwa tygodnie roboty wieczorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Rób elektroszybowca. Jeśli rzeczywiście zmieścisz się w 350 gramach do lotu to masz model na długie loty, z obciążeniem w okolicy 14 g/dm2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 No tak też myślę. Będzie przy tym troszkę zabawy, bo będę musiał użyć szkła, węgla, balsy żeby zrobić dobry i lekki kadłub, stateczniki będą chyba balsowe. Trochę przy tym roboty będzie, ale czego się nie robi dla wagi. Poza tym będę miał 15-20 min ciągłej pracy silnika na max, więc będzie szybkie wznoszenie i duuużo szybowania w termice. Tylko trzeba się za niego wreszcie zabrać :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.