daras Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Witam. Dziś zablokował mi się pendrive Sandisc którego używałem do nagrywania programów TV. Nie można nic zrobić nawet nie można dziadostwa formatować. Pendrive po zakupie włożyłem do urządzenia i tak sobie działał aż do dziś. Dziś zobaczyłem że jest tam jakiś program SanDiskSekureAccess i tak sobie myślę że może to paskudztwo mi zablokowało Pendriva. Dlatego mam prośbę o pomoc bo wcale się na tym nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Padł sobie może Linux da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 No to jak padł, to chyba gwarancja to obejmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Może dysk jest pełny? Może wypadałoby poszukać cóż to za program jest, po co on tam jest itd. itp. i posłużyć się nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 47 minut temu, daras napisał: Witam. Dziś zablokował mi się pendrive Sandisc którego używałem do nagrywania programów TV. Nie można nic zrobić nawet nie można dziadostwa formatować. Pendrive po zakupie włożyłem do urządzenia i tak sobie działał aż do dziś. Dziś zobaczyłem że jest tam jakiś program SanDiskSekureAccess i tak sobie myślę że może to paskudztwo mi zablokowało Pendriva. Dlatego mam prośbę o pomoc bo wcale się na tym nie znam. Ten program jest na każdym Sandisku , jak go nie aktywowałeś to nie zablokuje pendriva . Co do formatu to musi się dać formtowac , chyba że jest pamięć uszkodzona . Probój na innym kompie , lub inny gniezdzie USB. lub programem https://www.dobreprogramy.pl/usb-disk-storage-format-tool,program,windows,6628529309456001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Wszystkie możliwości wypróbowałem, niestety dysk jest uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Na początku już to pisałem, to nie jest dysk i pada jak się go tak ożywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dyski też tak padają ? np. Goodram 256GB, starsze 128 spisują się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 No pewnie że padają, w windowsie nie robić defragmentacji i innych tego typu działań Linux jest wolny od tego typu dolegliwościWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 3 godziny temu, mr.jaro napisał: Wowczas nic nie bedzie padalo Nistety, pamięci nieulotne mają ograniczoną liczbę cykli zapisu danych ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Ten pendriv kupiony na początku grudnia, zareklamowałem go ciekaw co odpowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 A zmieniło się zmieniło. Mój SanDisk na złączu 3.0 rozpędza się do ponad 100MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Przed momentem otrzymałem propozycję przyjęcia kodu rabatowego w wysokości 50 zł ważnego przez 12 miesięcy na zakupy w firmie gdzie kupiłem nieszczęsnego pendriva. Dodam tylko że pendrive kosztował 45 zł. Nie chce wymieniać tutaj firmy aby nie być posądzony o sponsorowaną reklamę, napiszę tylko że jestem bardzo zadowolony z tej propozycji. Nie muszę nawet odsyłać tego urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ciąg dalszy moich problemów z zapisem na karcie SD i Pendrivach. Coś chyba zaczął mi fiksować komputer, bo obojętnie jaka pamięć podłącze do gniazda USB lub SD to nie mogę nic zapisać. Cały czas wyskakuje mi że mam blokadę zapisu, zaś na innym komputerze te pamięci działają bez problemów. Co to za cudo zablokowało mi dostęp do tych urządzeń, pomoże, proszę. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Spróbuj tych sposobów https://techpolska.pl/dysk-jest-zabezpieczony-przed-zapisem-co-robic/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dzięki. Próbowałem wszystkiego, ale dopiero pierwsza opcja z linku zadziałała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Darek, to gratulacje, ale podepnę się do twojego tematu: mam twardy dysk zewnętrzny ADATA HV620. W pewnym momencie przestał działać, tzn. komputer go nie widzi. Owszem, napęd słychać, widać też diodę podświetlającą, czyli wizualnie niby dobrze. Próbowałem tego programu z początku wątku- bez efektu. Kabel jest OK, sprawdzony na innym dysku. Wyrzucić, czy coś jeszcze się da zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi