Autsajder1983 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Odgrzebałem na dnie szuflady wycięty zestaw Ki-61 Hien Z racji notorycznego braku czasu, czekał cierpliwie Zestaw wycięty przez Marka Rokowskiego : https://www.napolskimniebie.pl/pl/searchquery/ki-61/1/phot/5?url=ki-61 Historia oraz dane samolotu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ki-61 Dane zestawu: - rozpiętość 81cm - długość 61cm - waga pianek 82gr. Zestaw zawiera: - wycięte pianki EPP - pręty węglowe, popychacze itp - dźwignie na powierzchnie sterowe - sklejkę na wręgę silnikową Planowane wyposażenie: - silnik 1200kv KD-a2210S - śmigło GWS 9x5 - regulator 20A Turnigy - 3x serwa S90MG - odbiornik(v8r7-II) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 No ja pierdziu, łza się w oku kręci..... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 10 godzin temu, Wodzu 7 napisał: No ja pierdziu, łza się w oku kręci..... Nie płacz tylko szykuj się na sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Płaskokadłubowy, to chyba ma z 10 lat ? Widzę, że postępujesz podobnie jak ja czyli ten sam model w ESA i ACES ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 11 minut temu, mirolek napisał: Płaskokadłubowy, to chyba ma z 10 lat ? Widzę, że postępujesz podobnie jak ja czyli ten sam model w ESA i ACES ? ms Cały czas jest w ofercie u Marka. Po rozmowie z Wojtkiem wiem, że kiedyś królowały na zawodach (produkcji cyber fly). Opowiadał, że ciężko było latać gdy w finale większość takich samych modeli w powietrzu. Jeśli chodzi o ten sam samolot, to nie będę miał problemu z doborem malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Pianki poprzycinane nożykiem, oszlifowane papierem ściernym 150 oraz wygładzone żelazkiem modelarskim. Bardzo zgrabny myśliwiec wyjdzie. Teraz trzeba powklejać wzmocnienia z prętów węglowych i wkładać wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Klasyk!? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Ki prawie gotowe. Zostało jeszcze tylko zabawa z cienkopisem i aerografem Dzisiaj pogoda dopisała więc zabrałem model na lotnisko. Malowanie się sprawdziło, bardzo fajnie widać go w powietrzu. Poleciał właściwie bez trymowania. Środek ciężkości trochę z przodu. Ustawiłem tak do oblotu aby był stabilniejszy. Lata bardzo dobrze, jest szybki i zwrotny. Łatałem też z Jackiem za jego Mustangiem aby porównać prędkość, jest ok Na razie bez walki, niedługo pierwsze zawody więc trzeba mieć Muszę jeszcze trochę pobawić się z ustawieniami aby ustalić wychylenia sterów. Drugi lot z lądowaniem w wysokich "chabaziach" za daleko i za nisko 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Mam nawet film z lotów Wygląda w locie super. Pogoda była super - szkoda ze nie wziąłem swojego latadla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 No ja pierdziu, na kolana i do Watykanu….. Jak można pojechać na lotnisko bez modelu a nawet dwóch…? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 30 minut temu, Wodzu 7 napisał: No ja pierdziu, na kolana i do Watykanu….. Jak można pojechać na lotnisko bez modelu a nawet dwóch…? Mozna... w czasach przejsciowych mozna. Ale rzeczywiscie moglbym miec w bagazniku chociaz jeden lotny model do polatnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi