lehofpv Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 witam serdecznie wszytkich forumowiczów. chciałbym was prosić o pomoc i mysle ze przejdę odrazu bez owijania , a więc .. posiadam nadajnik Flysky FS-i6X wraz z dołacczonym odbiornikieem FS-A8S . wylatałem z 20 minut lecz przyszła zmianna na inny gdyz urywał mi sie sygnał przy ok.150m , zakupiłem wiec odbiornik FS-X14S dedykowany do nadajnika ,przylutowałem zarobiłem kebelki i przyszedł czas na bindowanie.. no i tu zaczynaja sie schody,oczywiście nie mam pojecia jak to zrobić wiec, odpaliłem jutuby no i próbowałem robic to jak inni .. no i zatrzymałem sie na tym ze, przy probie binodwania na nadajniku widnnieje napis RX BINDing..?(cos podobnego) no i wisi ...(czekałem okolo 2-3 mminut) a na odbiorniku lammpka zaczeła migac w jednostajnym tempie .... na insttrukcji było ze PPM or S.BUS - USTAWIŁEM TAK jak na instrukcji i nic. Jest tez napisane ze jakis kanał 14 ustawic ale nie wiem gdzie i co .. na jakims filmie znalazłem ze ziomuś ustawia cos w betaflighht (on tam miał wersje 3.2.2) klika cos z URAT.5 .. COS odznacza ,nie wazne, robbiłem jak on i tez nie działa i pytanie do doswiadocznych kolegów po fachu co robic ? jest szansa na uruchomienie i pomoc z waszej strony ? zaczynam z fpv wiec proszę o wyrozumiałość . uszanowanko i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Jeżeli dioda zielona miga to odbiornik nie jest zbindowany. W odbiorniku najpierw wciskasz przycisk a potem włączasz zasilanie. Odbiornik trzymaj blisko nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehofpv Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 W dniu 13.02.2022 o 20:19, Bodzioch napisał: Jeżeli dioda zielona miga to odbiornik nie jest zbindowany. W odbiorniku najpierw wciskasz przycisk a potem włączasz zasilanie. Odbiornik trzymaj blisko nadajnika. tak tez robiłem- przycisk bind +zasilanie , pojawia sie RX BINDING ,podłaczam baterie do drona i mryga czerwona . czy to moze byc wina oprogramowania aparatury nadajnika ?? jest napisane ze z 2019 roku . Gdyby piny byly zle podlaczone to myslee , ze wogole zadna diodka by sie nie paliła wiec mysle ze to odpada czy bindowanie zawsze trwa sekunde czy warto moze odczekac dłużej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 A kabelki dobrze polutowane. Na BG jest opis pinów ale według mnie jest błąd . Zamienione GND z iBUS. Widać że pin lutowniczy opisany jako IBus jest na masie GND tak widać na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Ja bym najpierw wgrał najnowsze dostępne oprogramowanie ( do 10 kanałów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehofpv Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 23 godziny temu, Bodzioch napisał: A kabelki dobrze polutowane. Na BG jest opis pinów ale według mnie jest błąd . Zamienione GND z iBUS. Widać że pin lutowniczy opisany jako IBus jest na masie GND tak widać na zdjęciu na instrukcji zamieniony GND z s.bus juttro przelutuje , rozumiem ze zamienic kolejnosc kabli ktore wchodza do płyty,czy tylko przy odbiorniku podmienic? 31 minut temu, RobRoy napisał: Ja bym najpierw wgrał najnowsze dostępne oprogramowanie ( do 10 kanałów) zrobimy tak jak nie ruszy ten podmieniony kabelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehofpv Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 naprawione ! powód: sam do konca nie wiem ,chyba zle bindowałem i nie zmieniłeem dokladnie na AFHDS A2. ale dzieki sprawneejj pomocy TomTech dron regaujje ,działa wiec lecimy dalej , kupiłem jeszcze GPS betian 220 ,cos poustawiałem w BF ale nie wiem czy dobrze ,jakby ktos miał jakies wskazówki chętnie sprawdze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehofpv Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Panowie , a co jest jak trzy silniki chcą leciec a czwarty mówi NIE ?w sensie ze sie kręcą ale nie chce sie podniesc ,myslałem ze to wina zzlee zamontowanych smigieł ale to nie to , jakas kalibracja ? problem powstał po zmianie nadajnika , dron posiada zewnętrzne ESC pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek 77 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Miałem kiedyś podobny problem ale w librepilot myślę że w BF może być podobnie. Podczas kalibracji ESC wszystkich na raz jeden skalibrował się jakby inaczej i efekt był podobny. Pomogła dopiero kalibracja każdego osobno, reszta była wypięta i tak z każdym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehofpv Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 W dniu 27.02.2022 o 20:54, Tomek 77 napisał: Pomogła dopiero kalibracja każdego osobno, reszta była wypięta i tak z każdym. dzieki za odp ,, a powiedz mi jak skalibrować kazdy silnik z osobna ?idzie to jakos odlacczyzc czy musze odlutowac ? EDIT: skaibrowałem silniki poprzzez BF ,razeem jak i osobno problematyczzny silnik iiii nadal to samo , ale zrobiłem banalna rzecz .. zrobiłem trymerowanie drona i pomogło ,dron wstajee rowno pionowo . pytanie czy to nie jest tzw "leczenie syfa pudrem "? nie wiem sam może mieliście podobne sytuacje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek 77 Opublikowano 2 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 16 godzin temu, lehofpv napisał: idzie to jakos odlacczyzc czy musze odlutowac Ja miałem esc wpinane do fc więc tobie zostaje odlutować. 16 godzin temu, lehofpv napisał: ,dron wstajee rowno pionowo Ale skoro "leci" to bym się wstrzymał z odlutowywaniem i popracował raczej nad ustawieniami w bf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi