JADAR62 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Do burt przyczepy zamocowałem cały osprzęt. Dodatkowo dołożyłem okucia metalowe w dolnej części burt..... Chlapacze na wszystkie koła. Guma silikonowa grubości 1 mm. Jeszcze z folią ochronną... No i można malować. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 W trakcie malowania..... Na światła użyłem led 12V 1206 warm white ..... Tylna strona lamp.... Pojemnik na baterie AA 4x1,5V.... i dostęp pod podłogą przyczepy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Budowa przyczepy w większości została ukończona. Napisałem w większości, bo... nie działają jeszcze światła stopu. Moduł jaki zakupiłem niestety jest wadliwy i przy wychyleniu manetki ruchu do przodu lub tyłu światło stopu zamiast gasnąc się zapala. Słowem działa odwrotnie niż powinno. Póki co zamówiłem elementy do rozwiązania problemu. Okaże się czy będzie działało. Założę jeszcze sprężynki podtrzymujące dyszel na takie co pracują na rozciąganie. A póki co przyczepa tak się prezentuje.... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 No pięknie to zrobiłeś ... szacun za taką robotę ? ... a teraz wyciągaj model na światło dzienne i pokaż nam na filmie jak Ził jeździ bo to jest rzecz obowiązkowa Jest rewelacyjny ... pozamiatałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Dzięki za dobre słowo. Z filmem będzie trudno, bo brakuje operatora. Ale będę miał na uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Przyczepa otrzymała pałąki. Teraz czas na szycie plandeki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Oj szycie to nie taka prosta czynność. Znalazłem jakiś materiał w miarę podobny do brezentu plandeki. Uszyłem tunele na pałąki, aby plandeka nie była zbyt napięta. Wydaje mi się, że tak jest lepiej. Najpierw zrobiłem model plandeki i na tym ustaliłem, jej rozmiar.. doszyłem paski tuneli pałąków... wstępna przymiarka.... w widoku od środka. To zdjęcie akurat jest z Ził-a... Nić została nawoskowana na gorąco, aby nie była śliska. Użyłem wosku naturalnego, pszczelego... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niziel Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Wyprowadziłeś już Ziła w teren? Świetna robota, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 17 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Szybciej wezmę się za kolejny model, niż tej pojedzie po piasku. To jest wyłączny dywanowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 W dniu 17.07.2022 o 23:15, JADAR62 napisał: Szybciej wezmę się za kolejny model, niż tej pojedzie po piasku. To jest wyłączny dywanowiec. Powiem szczerzę rozczarowała mnie taka decyzja biorąc pod uwagę do czego te modele są przeznaczone ... no ale to Twój model i Twoja decyzja ... szanuje Przyznam, że szkoda, że tylko dywan zobaczy. Ja ostatnio byłem na 3 rundzie pucharu śląska w trialu ze swoim Ziłem i zabawa rewelacyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 A jest gdzieś trial po dywanach? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Idąc tym tropem to Atlas może pływać tylko w wannie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi