Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze raz dzięki Wiesław.Zapowiadany przez Ciebie MX 1,7m elektro 3d ,będzie powiedziałbym "strzałem w dziesiątkę" w dzisiejszych realiach.    Wczoraj zrobiłem kolejnych kilka rundek swoją extrą (już bardziej luzie).Modeli prowadzi się bardzo przyjemnie,lądowania bez problemu.Wymaga jeszcze ustawienia SC moim zdaniem za ciężki na nos i napęd taki sobie.Próba zawisu też słabo,lot na nożu jak na razie bardzo krótko,trochę czegoś brak.Ale to kwestia do pokonania.Rozglądam się za odpowiednią baterią i śmigłem.Wstawię później krótki filmik do oceny.Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak widać na filmie, lot bardzo ostrożny , co zrozumiałe . W końcu kosztował wiele godzin pracy . Jeszcze raz gratulacje Waldek. Życzę wielu udanych lotów i  lądowań . Mnie nie zawsze się to udaje . Choć nie buduję nowych modeli to mam co naprawiać 😄

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 13.07.2025 o 11:40, ziaja napisał:

Jak widać na filmie, lot bardzo ostrożny , co zrozumiałe . W końcu kosztował wiele godzin pracy . Jeszcze raz gratulacje Waldek. Życzę wielu udanych lotów i  lądowań . Mnie nie zawsze się to udaje . Choć nie buduję nowych modeli to mam co naprawiać 😄

Cześć Mirek.Dziękuję za uznanie.Lotów ekstrą zaliczyłem może kilkanaście i raz "kreta"  .Ale lata ponownie  fajnie.Pomimo tego ma lekką nadwagę i co do takiego latania "niżej"i takiego" wow"to słabo .Silnik Joker 5060 470 kv  pozwala mi niestety na zawis tylko na tzw."rzęsach",  próby ze śmigłem i krzywą gazu nie wiele dały.Ale po za tym do klasycznej akrobacji jest ok,mocy nie brakuje ,idzie zdecydowanie w każdym położeniu.Zdecydowałem się na zakup nowego silniczka-  AM 600 ,kv 555.Dziś dotarł.Ale regulator zostawiam - Hobby Wing 80a może da radę?Ma 32 bit arm procesor ...powinien kręcić ?                              

IMG_20260902_193055612.jpg

Opublikowano

Witam.Odpowiedź na to czy regulator Hobbywing Flyfun 80A V5 zakręci 24pol.AM600 już znam.Tak daje radę bez problemu.Nie zauważyłem zrywania synchro jak też dziwnego dźwięku pracy motorka.Po pierwszym włączeniu,naziemna pròba , powoli na pełny gaz.Ciąg- istny "mały monster".Prąd na max i 96A.Do lotu ograniczyłem zakres do 80A.Na razie wystarczy jak na moje potrzeby.Model zaczął latać z zapasem mocy  ,a przy mocniejszym reglu rokuje na więcej możliwości.Przy okazji zszedłem z wagi bo motorek okazał się  lżejszy od poprzednika o 60g.Ale ,żeby zachować SC ,była  potrzeba przesunięcia jego, oraz regla na max. do przodu.Powstała różnica między maską a kołpakiem.Tak pozostanie do czasu kiedy powstanie nowa osłona silnika.Niestety nie udał się filmik z dzisiejszych lotów.Okazało się że operator filmował bez włączonej kamerki.Więc następnym razem. .Pozdrawiam

IMG_20260906_172539813.jpg

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.