mayster8405 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Skoro jest tutaj wszystko związane z kamerami postanowiłem podzielić się jak prosto można zrobić mocowanie kamerki na głowie. Kamerką jest podarowana mi Go pro Hero i nie jest to nowość ale akurat dla mnie OK. Co prawda takie mocowanie kosztuje niecałe 20 zł, ale postanowiłem zrobić sam.Podstawą do mocowania kamerki jest 1.5 m/m płytka ABS-u docięta do wymiarów kamerki z naddatekiem na wpusty dla gumy.Sama guma, to mocna guma szer .35m/m.Do regulacji wokół głowy zastosowałem metalową klamerkę,natomiast taśma górna jest bez regulacji i przyszta jak na zdjęciu.Samo jażmo to dopasowane kawałki także z ABS-u przyklejone na żadki CA- klejenie jest na tyle mocne że bez problemu utrzymuje kamerkę.Mocowanie kamery jest na orgyginalnej śrubie.Dałem dodatkową podkładkę z mikrogumy aby nie porysować kamerki.Mam możliwość regulacji kąta ustawienia kamerki a przede wszystkim wygoda.Koszt żaden bo dysponowałem wszystkim co potrzeba/ guma i klamerka ze skrzyneczki krawieckiej żony. Być może banalna sprawa, ale wielu kolegów i także ja, nie miało możliwości nagrywania samemu i pilotowanie modeli. Nie znam innych lepszych kamerek ale chyba można dopracować inne jarzmo. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Podobnego patentu używam, bo czasami coś trzeba mi nagrać , w okolicy jest 4 modelarzy , ale latam sam bo zawsze albo zmęczony albo nie ma czasu albo coś jeszcze , i prawie zawsze latam sam. Kamerkę mam bez fajerwerków , do kamery była obudowa z zapięciem do hm? paska? , wziąłem szeroką gumę z latarki czołowej , zapinam na nią kamerkę i nieźle to się sprawdza. Nie mam gumy nad głową , mam tylko dookoła głowy gumę ale z regulacją naprężenia , ale działa bardzo dobrze i jest bardzo wygodne , i mogę nagrać co chcę i kiedy chcę , i to że latam sam przestało być problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Mam małą kamerkę SQ 11 / 22x22x22m/m/ którą mocowałem na rzepa do daszku czapki.Niedogodność była taka że musiałem zdjąć czapkę , załączyć ją i z powrotem na głowę.Za każdym razem kamerka patrzyła inaczej. W tym wypadku taśma górna jest dopasowana i nie regulowana , każdorazowo ustawia się tak samo i podtrzymuje podstawę przy czole. Jak się jest samemu- problem znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Uchwyt kamerki sprawdzony w praktyce i jestem bardzo zadowolony. Pominę jakość filmu lecz wygodę i regulację. Kamerka jest na tyle lekka, że nie czuć jej ciążaru i trzyma sie solidnie czoła.Zakres wychylenia kamerki jest minimalny ale na tyle, że obiekt filmowany znajduje sie w środku kadru. Wiesiu ta górna guma jednak jest potrzebna, ona mi ustala głębokość naciągnięcia opaski na czoło i przeciwdziała ruchowi podstawy kamerki w pionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi