Popular Post horn3t Posted June 18, 2022 Popular Post Share Posted June 18, 2022 Historia tego modelu jest długa i nudna, rozpocząłem budowę kilkanaście lat temu. Szkielet kadłuba leżał długo na szafie, miał to być ostatni tak duży model ze względu na ograniczenia M3. Podupadło mi zdrowie i w 2018 znalazłem czas i w ramach zajęć rehabilitacyjnych dokończyć budowę tego modelu. Początkowo miał mieć napęd spalinowy ale ostatecznie trafił silnik elektryczny. Nie jest to makieta ani pół-makieta tylko model rekreacyjno-dziadkowy stylizowany barwami na Piper L4 Cub z okresu D-Day lądowania aliantów w Normandi w 1944r, w wersją na PA-18 Super Cub. Zbudowany została na podstawie planów samolotu publikowanych w zeszycie Skrzydła w Miniaturze z 1991 roku, z materiałów tradycyjnych sklejka sosnowa, listwy sosnowe, balsa. Gotowe podzespoły jakie wykorzystałem to wyłącznie : maska silnika, podwozie i zastrzały z zestawu Hangar 9. Model dane: Rozpiętość – 2 700 mm Długość -1 800 mm Masa pustego – 7 000 g Masa do lotu 8 050 g Silnik DUALSKY ECO 5322C V2 kv300 Śmigło 17x10 Zasilanie napędu pakiety 2x 4 S 5000 mAh Serwomechanizmy Hitec HS5485HB i HS645MG Reszta na zdjęciach Fruwa tak już 4 lata 12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koriolan2 Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Gratuluję wytrwałości i samozaparcia w dążeniu do celu. Pozdrawiam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobRoy Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 A ja podziwiam ludzi , którzy w "M3" budują modele a już takiego kolosa ... to sobie nie wyobrażam. (Wyleciał bym pierwszego dnia przez okno, wywalony przez rodzinkę). Gratuluję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
horn3t Posted September 6, 2022 Author Share Posted September 6, 2022 Zasadniczo to mały model marzy mi się w 1/3 taki to już trochę na niebie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobRoy Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Eeee tam.... na trzy się słabo dzieli - lepiej na 2...1/2 ... 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts