Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. horn3t Opublikowano 18 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Historia tego modelu jest długa i nudna, rozpocząłem budowę kilkanaście lat temu. Szkielet kadłuba leżał długo na szafie, miał to być ostatni tak duży model ze względu na ograniczenia M3. Podupadło mi zdrowie i w 2018 znalazłem czas i w ramach zajęć rehabilitacyjnych dokończyć budowę tego modelu. Początkowo miał mieć napęd spalinowy ale ostatecznie trafił silnik elektryczny. Nie jest to makieta ani pół-makieta tylko model rekreacyjno-dziadkowy stylizowany barwami na Piper L4 Cub z okresu D-Day lądowania aliantów w Normandi w 1944r, w wersją na PA-18 Super Cub. Zbudowany została na podstawie planów samolotu publikowanych w zeszycie Skrzydła w Miniaturze z 1991 roku, z materiałów tradycyjnych sklejka sosnowa, listwy sosnowe, balsa. Gotowe podzespoły jakie wykorzystałem to wyłącznie : maska silnika, podwozie i zastrzały z zestawu Hangar 9. Model dane: Rozpiętość – 2 700 mm Długość -1 800 mm Masa pustego – 7 000 g Masa do lotu 8 050 g Silnik DUALSKY ECO 5322C V2 kv300 Śmigło 17x10 Zasilanie napędu pakiety 2x 4 S 5000 mAh Serwomechanizmy Hitec HS5485HB i HS645MG Reszta na zdjęciach Fruwa tak już 4 lata 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koriolan2 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Gratuluję wytrwałości i samozaparcia w dążeniu do celu. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 A ja podziwiam ludzi , którzy w "M3" budują modele a już takiego kolosa ... to sobie nie wyobrażam. (Wyleciał bym pierwszego dnia przez okno, wywalony przez rodzinkę). Gratuluję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 6 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Zasadniczo to mały model marzy mi się w 1/3 taki to już trochę na niebie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Eeee tam.... na trzy się słabo dzieli - lepiej na 2...1/2 ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi