Skocz do zawartości

F2B - początki i pierwszy model

Karol93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieeeee ;). Jak narazie tylko zwykłe kółeczka kręce, nawet nie do konca idealnie poziome ;). Na zawody w tej klasie to może sprobuje za rok ;) - jak chociaz jakas petle bede umiał zrobić :P.

EDIT: Zawody o których wspomina Pan Paweł, to F2A, startować i lądować jako tako umiem, także powinienem sobie jakoś dać rade :).

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pasowanie sie odbyło i to jak najbardziej porządne :D

Co do odpalania - to prawda, musze jeszcze duuuuużooooooo poćwiczyć ;)

Opublikowano

Witam

Widzę , że coraz więcej osób podejmuje się tej jakże trudnej konkurencji (f2b) Aż miło popatrzeć:P Ja latam na uwięzi od 4 lat ,od pewnego czasu już niestety jako senior i przeraża mnie troszkę to jak mam doścignąć swoją grupę wiekową . Na szczęście zdecydowałem się w tym roku wystąpić w Żyrardowie 16-17 Maj na pierwszych swoich mistrzostwach Polski!!! :D

Czy ktoś z was sie tam wybiera????

Gość Anonymous
Opublikowano

Hej Koper Mistrzostwa Polski będą w Częstochowie w dniach 22-23.08.2009, a zawody o których piszesz są zaliczane do Pucharu Polski.

Oczywiście do udziału w obu imprezach serdecznie zapraszam. (i nie tylko w tych-patrz kalendarz imprez na stronie AP).

Dopiero zawody weryfikują "nasze" subiektywne mniemanie o posiadanych umiejętnościach i wskazują miejsce w szeregu :)

Lubię zawody :!: atmosferę współzawodnictwa czuć w powietrzu :!:

adrenalina skacze i jest git :rotfl:

Opublikowano

Czy ktoś z was sie tam wybiera????

Ja się pojawię z synem i jak Koper20 wystartuję pierwszy raz. Niestety los się na mnie uparł i w środę miałem krakse. Puściło połączenie gwinowane popychacza ze snapem :cry: Na sczęście w czasie lotu po prostej i zderzenie z ziemią nie było tak mocne. Straty to śmigło, osłona silnika i lekkie pęknięcie kadłuba. Osłonę mam drugą bo kiedyś latałem z innym tłumikiem ale nie mam identycznego śmigła i silnik już tak dobrze nie chodzi. Ale może nie będzie tak źle.

Opublikowano

Woj-Tech mam śmigło do Mvvs od Pana Dobrowolnego z Czech Trójłopatka ale na rure tzn obroty 10500, będę w Żyrardowie to ją wypróbujesz.

Opublikowano

Witam kolegów,

Ja też wybieram się na zawody do Żyrardowa. Mam kilka śmigieł to może coś dobierzemy.

Pozdrawiam

sylkub

Opublikowano

Witam,

F2BTO a ty nie masz nazwiska?. NN jesteś czy co? W Hradec też latały nazwiska?

Pozdrawiam

sylkub

Opublikowano

Nieźle nieźle, modele jak się patrzy. Szkoda że nie mogłem tam być ale w Częstochowie powinienem się zjawić, jak dobrze pójdzie to z nowym modelem (opóźnień nie przewiduje)

Gość Anonymous
Opublikowano

No niestety akrobacja jest bardzo trudną kategorią do obiektywnego sędziowania, DLATEGO LATAM W PRĘDKOŚCI

u nas decyduje tylko stoper :D

i nikt nie ma do nikogo pretensji....

Opublikowano

Cześć Włodzimierz, latałeś w F2B i wiesz ,że zawsze były kontrowersje co do sędziowania i zajętych miejsc. Smutne jest to, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie widzą własnych błędów a krytykują innych. Tak działo się i dziać będzie w F2B i F3A. Są to niestety konkurencje niewymierne. Protestów nie było.

Pozdrawiam

sylkub

Opublikowano

Witam Panie Sylwku!W każdej kategorii gdzie występują oceny sędziów są narzekania wszystkich oprócz zwycięzcy :D A co do latania w F2B to jeszcze nie złożyłem broni :D

A z wynikami chętnie bym się (I pewnie nie tylko ja) zapoznał :evil:

SORRY ale nie przeczytałem następnego postu :D w imprezach modelarskich-dzięki Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.