Karol93 Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Nieeeee . Jak narazie tylko zwykłe kółeczka kręce, nawet nie do konca idealnie poziome . Na zawody w tej klasie to może sprobuje za rok - jak chociaz jakas petle bede umiał zrobić . EDIT: Zawody o których wspomina Pan Paweł, to F2A, startować i lądować jako tako umiem, także powinienem sobie jakoś dać rade . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Gratuluję pierwszego samodzielnego lotu Byłem tam i widziałem że całkiem nieźle sobie radzisz Tylko musisz jeszcze poćwiczyć troszkę odpalanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Mam nadzieje Paweł że pamietałeś o tradycji z Pałacu i Karola odpowiednio pasowałeś za pierwszy samodzielny Gratulacje Karol !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Baron Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Pasował pasował i ja też go pasowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Pasowanie sie odbyło i to jak najbardziej porządne Co do odpalania - to prawda, musze jeszcze duuuuużooooooo poćwiczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Witam Widzę , że coraz więcej osób podejmuje się tej jakże trudnej konkurencji (f2b) Aż miło popatrzeć Ja latam na uwięzi od 4 lat ,od pewnego czasu już niestety jako senior i przeraża mnie troszkę to jak mam doścignąć swoją grupę wiekową . Na szczęście zdecydowałem się w tym roku wystąpić w Żyrardowie 16-17 Maj na pierwszych swoich mistrzostwach Polski!!! Czy ktoś z was sie tam wybiera???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Hej Koper Mistrzostwa Polski będą w Częstochowie w dniach 22-23.08.2009, a zawody o których piszesz są zaliczane do Pucharu Polski. Oczywiście do udziału w obu imprezach serdecznie zapraszam. (i nie tylko w tych-patrz kalendarz imprez na stronie AP). Dopiero zawody weryfikują "nasze" subiektywne mniemanie o posiadanych umiejętnościach i wskazują miejsce w szeregu Lubię zawody :!: atmosferę współzawodnictwa czuć w powietrzu :!: adrenalina skacze i jest git :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj-tech Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Czy ktoś z was sie tam wybiera???? Ja się pojawię z synem i jak Koper20 wystartuję pierwszy raz. Niestety los się na mnie uparł i w środę miałem krakse. Puściło połączenie gwinowane popychacza ze snapem :cry: Na sczęście w czasie lotu po prostej i zderzenie z ziemią nie było tak mocne. Straty to śmigło, osłona silnika i lekkie pęknięcie kadłuba. Osłonę mam drugą bo kiedyś latałem z innym tłumikiem ale nie mam identycznego śmigła i silnik już tak dobrze nie chodzi. Ale może nie będzie tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F2BTOM Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Woj-Tech mam śmigło do Mvvs od Pana Dobrowolnego z Czech Trójłopatka ale na rure tzn obroty 10500, będę w Żyrardowie to ją wypróbujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Witam kolegów, Ja też wybieram się na zawody do Żyrardowa. Mam kilka śmigieł to może coś dobierzemy. Pozdrawiam sylkub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 no widzę że trzeba się przejść na Stadion jutro albo w niedziele poznać kilku forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 No i jak tam na zawodach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F2BTOM Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Jak w Żyrardowie i całej Polsce latają nazwiska !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj-tech Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam. Wrzuciłem tu kilka zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, F2BTO a ty nie masz nazwiska?. NN jesteś czy co? W Hradec też latały nazwiska? Pozdrawiam sylkub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Baron Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Nieźle nieźle, modele jak się patrzy. Szkoda że nie mogłem tam być ale w Częstochowie powinienem się zjawić, jak dobrze pójdzie to z nowym modelem (opóźnień nie przewiduje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 No niestety akrobacja jest bardzo trudną kategorią do obiektywnego sędziowania, DLATEGO LATAM W PRĘDKOŚCI u nas decyduje tylko stoper i nikt nie ma do nikogo pretensji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 I co z wynikami? Był protest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Cześć Włodzimierz, latałeś w F2B i wiesz ,że zawsze były kontrowersje co do sędziowania i zajętych miejsc. Smutne jest to, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie widzą własnych błędów a krytykują innych. Tak działo się i dziać będzie w F2B i F3A. Są to niestety konkurencje niewymierne. Protestów nie było. Pozdrawiam sylkub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam Panie Sylwku!W każdej kategorii gdzie występują oceny sędziów są narzekania wszystkich oprócz zwycięzcy A co do latania w F2B to jeszcze nie złożyłem broni A z wynikami chętnie bym się (I pewnie nie tylko ja) zapoznał :evil: SORRY ale nie przeczytałem następnego postu w imprezach modelarskich-dzięki Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.