myszorek1212 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam! Modelarstwem zajmuję się od niedawna. Teraz robię model łodzi Kogga ze styropianu, model prawie już zrobiony, tylko jeszcze wygładzić i pomalować. Fotki dodam niedługo. Chciałbym zająć się modelami latającymi. Prosiłbym o plany jakiegoś samolotu, który można zrobić ze styropianu. Chciałbym żeby ten model miał max 50cm rozpiętości skrzydeł. Mam pewien problem z aparaturą, popsuł mi się jeden kanał, aparatura z samochodzika na pilot, i tu nasuwa się pytanie czy ma ktoś do oddania lub taniego sprzedania jakąś starą aparaturę? Bardzo bym prosił o niewygurowane ceny, ponieważ z pieniędzmi to nie za dobrze u mnie. Jeżeli ktoś ma jakiś może też stary silnik modelarski to też bym prosił, obojętnie czy elektryczny czy spalinowy. Modelarstwo mnie bardzo interesuje lecz nie stać mnie na drogie modele i aparatury. Prosiłbym o szybką odpowiedź. Za przesyłkę mogę zapłacić jak coś. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablooo Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Prosiłbym o plany jakiegoś samolotu, który można zrobić ze styropianu http://hmv.priv.at/hmv/index.php/Baupl%C3%A4ne#Calypso tu masz plany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 na początek polecam motoszybowiec, rozpiętośc ok 150cm(łatwiej sie lata), aparaturę jaką masz możesz sobie odpuścić i kup sobie chociaż Dynam NE-KO4 z www.nastik.pl Na pierwszy model polecam TOTO1 produkcji Motylastego plany znajdziesz na http://www.motylasty.pl/toto001a.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Plany podane przez Pablooo totalnie nie nadają się na początek. Tak jak Marcin K., Toto 1 albo 0 lub RWD 5 by Skazoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Zamiast "wiecznego" RWD-5 by Skazoo, można ściągnąć z profili2.com (link masz w przyklejonym temacie na górze) plany depronowego Piper Cup-a. Bardzo podobna konstrukcja, zrobiona pod tańsze akumulatory Nimh i silnik szczotkowy. W wersji bez lotek wymaga tylko dwa serwa np. Tower Pro Sg91 (20zł/szt). Zaraz mnie tu zjedzą żywcem, "że teraz tylko bezszczotkowce", ale co tam. 100 lat ludzie na szczotkowcach latali, a gorsze się nie zrobiły. Za to są sporo tańsze. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 madrian, Świat idzie do przodu, nie zostawajmy w tyle :wink: Moje Toto- http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5358&start=0 Link do RWD - http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12831&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 madrian, Świat idzie do przodu, nie zostawajmy w tyle :wink: Ale i nie wyrzekajmy się historii :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek1212 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A co do aparatury to może na start być z takiego samochodzika na pilot za 50zł? Może jakoś przerobić można albo coś w tym stylu. Na elektronice się znam to nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 nawet jeśli by udało Ci się ją przerobić to takie coś ma bardzo malutki zasięg..........za malutki do samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek1212 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A może ma ktoś do odsprzedania jakąś starą? Prosiłbym nie drogo do 100 zł jak można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A może ma ktoś do odsprzedania jakąś starą? Prosiłbym nie drogo do 100 zł jak można. to raczej do działu giełda a nie tu ps. posukaj na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ybami Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 http://sklep.modelarnia.pl/index.php?p2207,nadajnik-ek2-0406-6-kanalow-e-sky Moze cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Na elektronice się znam to nie będzie problemu. Skoro piszesz że znasz się na elektronice to powinieneś dobrze wiedzieć że się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Bardzo podobna konstrukcja, zrobiona pod tańsze akumulatory Nimh i silnik szczotkowy RWD by Skazoo, tez jet zrobiony pod silnik szczotkowy i tanisze akumulatory... baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 a ja bym Ci zaproponował nie porywać się od razu na maszynę z silnikiem . zacznij od prostego szybowca , zakup nawet dwu kanałowe radio - na początek wystarczy . Byłem w identycznej sytuacji co Ty - miałem ze 14 lat i o radiu za 500 zł mogłem sobie pomarzyć . Zakupiłem 2 kanałową sanwę za 120 zł i tłukłem te szybowce przez dwa lata Opanowałem podstawowe odruchy , w miedzy czasie oszczędzając na lepsze radio :wink: Ale już latałem i to sie liczyło ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.