horn3t Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Ostatni z Niemieckich kociaków ale już współczesny Leopard 2A5 1/35 w barwach Polskiej - 34 Brygady Kawalerii Pancernej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Te dwa ostatnie zdjęcia robią wrażenie !!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Świetnie go zrobiłeś i pomalowałeś. O brudzeniu nie wspomnę. Zestaw też bardzo dobry. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Dziękuję z dobre słowo mój model ma nr. 1053 mam jego zdjęcia ale czyściutkiego z defilady na święto 15 sierpnia, zdjęcie ostatnie jest to inny wóz (różni się wzorem malowania) ale z tej samej jednostki podczas ćwiczeń poligonowych. Pojazdy te widujemy właśnie da defiladach i różnego rodzaju piknikach "czyściutkie", a na co dzień wyglądają jak te dwa na poniższych zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 czasami mam wrażenie że modelarze robią bardziej "brudne" modele niż bywają w rzeczywistości. Szczególnie to widać w samolotach, które bywają tak pordzewiałe i upaciane, że aż wstyd było by nimi latać Kolejny bardzo fajnie zrobiony model prze Ciebie. To stara produkcja, czy robisz na bieżąco pomiędzy relacjami? Lepoard jest ładnie brudny, choć mógłby być troche bardziej "Dopa" ubłocona, a przednie osłony gąsienic nie. Wydaje mi sie że to powinno iść w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Godzinę temu, cZyNo napisał: To stara produkcja, czy robisz na bieżąco pomiędzy relacjami? "Dopa" ubłocona, a przednie osłony gąsienic nie. Wydaje mi sie że to powinno iść w parze. W plastikowej redukcji siedzę od jesieni do wiosny, okres ciepły to czas na inne atrakcje na świeżym powietrzu rower, spacery jakieś fruwanie RC. Leopard jest z marca tego roku. Co do brudzenia lepiej mniej jak za dużo i jak pisałem dla mnie to zabawa bez spinki na zgodność z oryginałem czy oczekiwaniem odbiorcy. Mam kilka zdjęć różnych samolotów i pojazdów gdzie stan sponiewierania jest bardzo duży a i też całkiem świeże egzemplarze bo jak taki Spitfire trafił do jednostki z fabryki i zrobił tylko jeden lot gdzie został zestrzelony to jak miał się pobrudzić itd. ...ech można by o tym pisać i dyskutować w nieskończoność dziękuję za pozytywna reakcję poniżej takie dwa przykłady na szybko z czasów II wś. obsługa dba o czystość podczas tankowania SBD Dauntless, i F4U Corsair na Wyspach Salomona , są też filmy jak załogi niemieckich czołgów myją je i odświeżają kamuflaż podczas walk w Normandii w 1944 r. Trzeba oglądać dużo oryginalnych materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Wszystkie uzupełnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi