AKocjan Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Pierwsze awaryjne lądowanie poza terenem pasa startowego mojego Spitfire'a (w terenie przygodnym) spowodowane problemami z podwoziem...
young Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Jak na spitfaiera przystało, poradził sobie :).
AKocjan Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2022 ten Spitfire, to twardy zawodnik :D.
qbapfmrc Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Widać ze juz swoje przeszedł ale za to wygląda bardziej rasowo Świetnie dobrałeś muzykę do poszczególnych sekwencji - fajnie się to ogląda. Ja już dawno stwierdziłem że lądowanie w trawie (pomijając oczywiście sytuacje awaryjne) jest o wiele mniej stresujące niż na "pasie". Chociaż akurat Twój pas jest dość wygodny długi i szeroki - przynajmniej tak wygląda na filmie.
AKocjan Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2022 8 godzin temu, qbapfmrc napisał: Widać ze juz swoje przeszedł ale za to wygląda bardziej rasowo Świetnie dobrałeś muzykę do poszczególnych sekwencji - fajnie się to ogląda. Ja już dawno stwierdziłem że lądowanie w trawie (pomijając oczywiście sytuacje awaryjne) jest o wiele mniej stresujące niż na "pasie". Chociaż akurat Twój pas jest dość wygodny długi i szeroki - przynajmniej tak wygląda na filmie. około 90 metrów długości :D, dla Spitfire'ra w zupełności wystarczy. Dziękuję!
AKocjan Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2022 W dniu 23.08.2022 o 20:58, EPLL napisał: jaki model by nie byl...szkoda:) @EPLL to bardzo dobry model ;); jeden z nielicznych Spitów RC (piankowych), z wiernie odwzorowaną sylwetką. Pod wieloma względami przewyższa modele konstrukcyjne
qbapfmrc Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 8 godzin temu, AKocjan napisał: @EPLL to bardzo dobry model ;); jeden z nielicznych Spitów RC (piankowych), z wiernie odwzorowaną sylwetką. Pod wieloma względami przewyższa modele konstrukcyjne Przewyższa? Zawsze słyszałem ze to konstrukcyjne lepiej latają? Chyba ze chodzi Ci tylko o wygląd?
AKocjan Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2022 W dniu 25.08.2022 o 21:29, qbapfmrc napisał: Przewyższa? Zawsze słyszałem ze to konstrukcyjne lepiej latają? Chyba ze chodzi Ci tylko o wygląd? W przypadku Spitfire'ra większość modeli konstrukcyjnych ma pozmieniane rozstawy podwozia, pokopane filety w rejonie łączenia skrzydeł z kadłubem czy klapy bez sekcji wewnętrznej. Mój model ma wszystko jak trzeba na swoim miejscu. Odnośnie właściwości lotnych jak na rozpiętość 1,6 metra model lata rewelacyjnie - o ile nie ma wiatru można wykonać przelot makietowy odwzorowujący możliwości oryginalnej maszyny . Oczywiście model o rozpiętości 2 metrów w górę będzie znacznie lepiej latać - jeśli chodzi o loty makietowe. 1
d9Jacek Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 4 godziny temu, mr.jaro napisał: Złe podwozie ...bo to "zła kobieta była"
AKocjan Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2022 17 godzin temu, mr.jaro napisał: "Złe podwozie" tez ma. ? złe podwozie przeze mnie .
Rekomendowane odpowiedzi