Amadi Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Wczoraj na naszym lotnisku został organizowany trening IMAC. Lataliśmy w składzie: Ja, Radek, Marcin i Jacek z Poznania oraz Karol z Cigacic. Latało 6 samolotów: 2 modele 2,7m czyli mój Yak 54 oraz Extra NG z Extreme Flight oraz większe czyli 2 Extry 300 125" i Laser 125" z Extreme Flight. Był też Laser 230z z AJ Aircraft. Chłopacy trochę polatali, a ja mniej ze względu na problemy techniczne, ale i tak było super. Wieczorem dojechał do nas Arek z którym zawsze latamy i wspólnie pogadaliśmy i pooglądaliśmy maszyny. Kilka fotek z wczorajszego spotkania: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Cieszy fakt ,że na leszczyńskim lotnisku tętni życie także w strefie modelarskiej . Zauważam ,że pomału Leszno staje się ośrodkiem IMAC na Zachodzie , bo coraz więcej ludzi zaczyna próbować swoich sił w tej klasie. Gdybym miał bliski dostęp do utwardzonego pasa i możliwość regularnych treningów to chyba też spróbowałbym latania na akrobację modelem 2,2m . To niewiele ale można już polecieć Basic a dodatkowo mógłbym liczyć na pomoc Radka i Amadeusza. Dziękuję wszystkim kolegom za wczorajsze spotkanie a szczególnie Radkowi i Amadeuszowi z którymi zawsze jest mi miło się spotkać. Pomimo ,że nie latam w IMAC zostałem bardzo miło przyjęty i miałem możliwość porozmawiać ze wszystkimi pilotami. Dla mnie jako kibica i wielkiego entuzjastę akrobacji napawa optymizmem fakt ,że duże modele pojawiły się w Lesznie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września W piątek ubiegłego tygodnia chwilę polataliśmy wicherkiem 50, fun cubem i naszymi szybowcami asw i jatarem. Odwiedził nas kolega który dopiero zaczyna interesować się modelarstwem i może kiedyś kupi swój pierwszy model?? Kilka fotek i wideo z naszego spotkania u video: Dodam jeszcze tutaj, że wczoraj odbyła się na naszym lotnisku Noc Balonowa przy okazji zawodów balonowych. Pokaz oprócz balonów zrobił m. in. Arron Deliu który lata swoją Extrą 330sc w kategorii Unlimited. Latał również Swift S1 oraz nasz polski Perkoz. Z ciekawszych rzeczy pokaz zrobił również formacja Zlinów oraz BushCat. Jedną z najlepszy atrakcji dla mnie był pokaz mojego kolegi Jakuba Barana który jest jednym z najlepszych pilotów w Polsce w klasie IMAC. Zrobił on pokaz freestyle modelem Sky Wing Extra NG 104". Na sam koniec przygotowany był pokaz fajerwerków na tle balonów. Było naprawdę niesamowicie i uważam że warto było być w sobotę na lotnisku. Można rzec, że wakacje rozpoczęliśmy pokazami Antidotum i zakończyliśmy Noca Balonową. (ale oczywiście sezon jeszcze się nie kończy) Również kilka fotek i viede z pokazów. 20240831_175016.mp4 20240831_175914.mp4 20240831_180009.mp4 20240831_204809.mp4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września Kolejne, i chyba już jedne z ostatnich lotów w tym sezonie. Polataliśmy oba dni weekendu szybowcami wraz z Arkiem i Marcinem. Tata latał swoim 3,7m ASW 19, Marcin jednego dnia Dianą 2 3,7m a drugiego Etą 6,2m. Arek latał swoim ASW 28 4,2m. Ja wieczorami polatałem moim Yakiem z RC Factory. Wideo WhatsApp 2024-09-22 o 19.21.58_7061de68.mp4 Wideo WhatsApp 2024-09-22 o 19.22.01_4f13086d.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września Fajne "kosiaki" 😀 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października Wczoraj mimo nie pewnej pogody spotkaliśmy się na naszym lotnisku. Standardowo był Arek, oraz odwiedził nas gościnnie Marcin z Cigacic, który latał swoim Carbon Slickiem 2,9m zasilanym GP 178. Arek przyjechał porozmawiać, bez modeli. Tata latał Jantarem i Wicherkiem. Ja wieczorem troszkę pokrociłem moim malutki yakiem z RC Factory. W ciągu dnia na chwilę odwiedził nas Arek i Piotr, aby chwilę po podziwiać modele. Marcin odwiedził nas w celu lotu modelem po serwisie gaźnika - u nas na lotnisku jest otwarta przestrzeń więc w razie zgaśnięcia napędu jest możliwość na lądowanie. Nasze loty były bardzo miłe i udane, a pochmurne niebo nie popsuło nam weekendu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 7 Października Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października Spotkanie pomimo chłodu i pochmurnego nieba było wspaniałe ( jak zawsze w Lesznie). Atmosfera extra , byłem tym razem bez modelu ale i tak było fajnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi