Amadi Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Wczoraj na naszym lotnisku został organizowany trening IMAC. Lataliśmy w składzie: Ja, Radek, Marcin i Jacek z Poznania oraz Karol z Cigacic. Latało 6 samolotów: 2 modele 2,7m czyli mój Yak 54 oraz Extra NG z Extreme Flight oraz większe czyli 2 Extry 300 125" i Laser 125" z Extreme Flight. Był też Laser 230z z AJ Aircraft. Chłopacy trochę polatali, a ja mniej ze względu na problemy techniczne, ale i tak było super. Wieczorem dojechał do nas Arek z którym zawsze latamy i wspólnie pogadaliśmy i pooglądaliśmy maszyny. Kilka fotek z wczorajszego spotkania: 3
Ares Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Cieszy fakt ,że na leszczyńskim lotnisku tętni życie także w strefie modelarskiej . Zauważam ,że pomału Leszno staje się ośrodkiem IMAC na Zachodzie , bo coraz więcej ludzi zaczyna próbować swoich sił w tej klasie. Gdybym miał bliski dostęp do utwardzonego pasa i możliwość regularnych treningów to chyba też spróbowałbym latania na akrobację modelem 2,2m . To niewiele ale można już polecieć Basic a dodatkowo mógłbym liczyć na pomoc Radka i Amadeusza. Dziękuję wszystkim kolegom za wczorajsze spotkanie a szczególnie Radkowi i Amadeuszowi z którymi zawsze jest mi miło się spotkać. Pomimo ,że nie latam w IMAC zostałem bardzo miło przyjęty i miałem możliwość porozmawiać ze wszystkimi pilotami. Dla mnie jako kibica i wielkiego entuzjastę akrobacji napawa optymizmem fakt ,że duże modele pojawiły się w Lesznie. 1
Amadi Opublikowano 1 Września 2024 Opublikowano 1 Września 2024 W piątek ubiegłego tygodnia chwilę polataliśmy wicherkiem 50, fun cubem i naszymi szybowcami asw i jatarem. Odwiedził nas kolega który dopiero zaczyna interesować się modelarstwem i może kiedyś kupi swój pierwszy model?? Kilka fotek i wideo z naszego spotkania u video: Dodam jeszcze tutaj, że wczoraj odbyła się na naszym lotnisku Noc Balonowa przy okazji zawodów balonowych. Pokaz oprócz balonów zrobił m. in. Arron Deliu który lata swoją Extrą 330sc w kategorii Unlimited. Latał również Swift S1 oraz nasz polski Perkoz. Z ciekawszych rzeczy pokaz zrobił również formacja Zlinów oraz BushCat. Jedną z najlepszy atrakcji dla mnie był pokaz mojego kolegi Jakuba Barana który jest jednym z najlepszych pilotów w Polsce w klasie IMAC. Zrobił on pokaz freestyle modelem Sky Wing Extra NG 104". Na sam koniec przygotowany był pokaz fajerwerków na tle balonów. Było naprawdę niesamowicie i uważam że warto było być w sobotę na lotnisku. Można rzec, że wakacje rozpoczęliśmy pokazami Antidotum i zakończyliśmy Noca Balonową. (ale oczywiście sezon jeszcze się nie kończy) Również kilka fotek i viede z pokazów. 20240831_175016.mp4 20240831_175914.mp4 20240831_180009.mp4 20240831_204809.mp4 3
Amadi Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Kolejne, i chyba już jedne z ostatnich lotów w tym sezonie. Polataliśmy oba dni weekendu szybowcami wraz z Arkiem i Marcinem. Tata latał swoim 3,7m ASW 19, Marcin jednego dnia Dianą 2 3,7m a drugiego Etą 6,2m. Arek latał swoim ASW 28 4,2m. Ja wieczorami polatałem moim Yakiem z RC Factory. Wideo WhatsApp 2024-09-22 o 19.21.58_7061de68.mp4 Wideo WhatsApp 2024-09-22 o 19.22.01_4f13086d.mp4 1
Amadi Opublikowano 7 Października 2024 Opublikowano 7 Października 2024 Wczoraj mimo nie pewnej pogody spotkaliśmy się na naszym lotnisku. Standardowo był Arek, oraz odwiedził nas gościnnie Marcin z Cigacic, który latał swoim Carbon Slickiem 2,9m zasilanym GP 178. Arek przyjechał porozmawiać, bez modeli. Tata latał Jantarem i Wicherkiem. Ja wieczorem troszkę pokrociłem moim malutki yakiem z RC Factory. W ciągu dnia na chwilę odwiedził nas Arek i Piotr, aby chwilę po podziwiać modele. Marcin odwiedził nas w celu lotu modelem po serwisie gaźnika - u nas na lotnisku jest otwarta przestrzeń więc w razie zgaśnięcia napędu jest możliwość na lądowanie. Nasze loty były bardzo miłe i udane, a pochmurne niebo nie popsuło nam weekendu 2
Ares Opublikowano 7 Października 2024 Autor Opublikowano 7 Października 2024 Spotkanie pomimo chłodu i pochmurnego nieba było wspaniałe ( jak zawsze w Lesznie). Atmosfera extra , byłem tym razem bez modelu ale i tak było fajnie. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Amadi Opublikowano 6 Stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Stycznia Skoro to temat "Lotnisko Leszno" to myślę że warto tutaj napisać, że nasze lotnisko jest od wczoraj lotniskiem im. Adeli Dankowskiej. Wczoraj odbyła się uroczysta ceremonia nadania tego zaszczytnego imienia naszemu lotnisku. Oto kilka fotek z tego wydarzenia: 4 1
micro Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Widzę, że patronka zjawiła się osobiście na uroczystościach. Pamiętam sporo emocji związanych reprezentowaniem naszych barw. 😉 1
Amadi Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 36 minut temu, micro napisał: Widzę, że patronka zjawiła się osobiście na uroczystościach. Dokładnie, co więcej sama pieszo przyszła na lotnisko na tą uroczystość w swoje 90 urodziny.
Rekomendowane odpowiedzi