GRISZA Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Cześć Witam wszystkich sympatyków wicherków i innych tego typu modeli. Chciałem zaprezentować mój model i posłuchać waszych opinii na jego temat :mrgreen: jest to WICHEREK 25 z silnikiem 10cm ma zmieniony profil skrzydeł i [i to dość duża zmiana "dwa płaty"] Co o nim sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Gdzie on bo nie widze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 O widzę że nawet mój samolocik się załapał na fotce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Modelik jeszcze nie oblatany czeka do lata albo do przynajmniej dobrej pogody:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Czekam na relację z lotu. Wygląda sympatycznie jak na wicherka. Wojowałem dzis w swojej 25, okleiłem skrzydło. Narobiłem sie przy jednym prostym płacie. Czy ten silniczek 10ccm nie rozniesie kratownicy.... :wink: ... To wersja full RC, z lotkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Silnik juz pracowal w modelu i bylo wszystko dobrze, okaze sie w locie czy model sobie poradzi Zostal wykonany z pelnym usterzeniem chcialbym troche nim poszalec :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 model jest dobrze wzmocniony 8) kołował na parkingu z tym ,,silniczkiem'' i się nie posypał miał mieć silnik 7cm ale nie było pod ręką to musi się cieszyć z 10cm będzie szybszy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Bardzo zacny samolocik. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam kolegów. Piękny model. Koniecznie musisz z nim przyjechać na zlot Wicherków w Wilczych Laskach.Będzie co podziwiać. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Piękny model i do tego oryginalny jak na Wicherka. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Cześć Witam wszystkich sympatyków wicherków i innych tego typu modeli. Chciałem zaprezentować mój model i posłuchać waszych opinii na jego temat :mrgreen: jest to WICHEREK 25 z silnikiem 10cm ma zmieniony profil skrzydeł i [i to dość duża zmiana "dwa płaty" Co o nim sądzicie?? Witam Popatrz tutaj, zostalo to juz opracowane przez Pana Schiera także Twoja "zmiana" nie jest taka duza, choć rzeczywiscie Wicherków dwupłatowych jest mało.... http://www.alehar.aplus.pl/artykuly_modernizacja_wicherka.html http://www.alehar.aplus.pl/images/artykuly/modernizacja_wich/12-11-12-13.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 WitamPopatrz tutaj, zostalo to juz opracowane przez Pana Schiera także Twoja "zmiana" nie jest taka duza, choć rzeczywiscie Wicherków dwupłatowych jest mało.... Witam Wcale nie myslalem ze bede pierwszym ktory zrobi wicherka dwuplata, osobiscie nigdy takiego nie widzialem a chcialem zrobic cos nowego 8) Moze ktos posiada jakies zdjecia innych wicherkow dwuplatow??? Z checia bym zobaczyl takie cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 modelik bardzo ładny, nawet przebajerzony- lotki wystarczą spokojnie na jednym płacie, natomiast dorób jakiś tłumik, bo silnik 10 bez tłumika to ryk okrutny i pasterze Cie z pola przegonią, chyba że masz jakieś własne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Silnik posiada tłumik co widac na zdjeciu jak model wisi, na pozostalych zdjeciach nie byl jeszcze zamontowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Super modelik na początku zabawy z modelarstwem marzyłem o wicherku dwupłacie może w przyszłości nad takim pomysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Grisza a szybki będzie? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Hehee... Z takim silnikiem to chyba musi byc szybki :mrgreen: Oby skrzydel nie zgubił w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Chmiel Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Cześc Grisza ! Jestem pod wrażeniem , nigdy nie widziałem gotowego dwupłata wicherkowego .Sam posiadam 3 klasyczne wicherki 5 ,10 i 25 rc (Raduga) Podaj garśc parametrów tego dwupłata i trochę o zmianach w technologii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRISZA Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam:) Ciesze sie że model sie podoba:) Model jest prawie w calosci wykonany z materialow jakie preferuje autor planow WICHERKA. Przednia czesc kadlubu jest przedlozona na okolo 3cm za krawedz splywu dolnego plata tak aby mozna bylo go zamocowac. Skrzydła posiadaja kesony i lotki balsowe cala reszta to sklejka i listewki sosnowe. Żeberka skrzydeł sa ażurowane natomiast profil CRD Statecznik poziomy jak i dolny plat skrzydel sa przykrecane ogolnie caly model jest rozbierany co niestety jest troche meczace :? Aby zlozyc model do lotu trzeba wkrecic okolo 25 srob. Silnik 10ccm mam nadzieje ze go nie rozniesie:P Waga hmm niestety nawet mi nie znana ale obiecuje ze to nadrobie :mrgreen: model posiada kalpy i klapolotki co niestety juz tak na prawde czyni ten model nie Wicherkiem bo jak wiemy wznios charakterystyczny dla wicherka w tym modelu juz nie istnieje. PS. Mam prozbe moze ktos posiada jakies zdjecia podobnego modelu jakiegos wicherkowatego dwuplata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 ładny!!! wygląda prawie jak ANTEK (an 2) - moje pierwsze skojarzenie. model super i musi super latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.