Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Przymiarka wieży z lufą -potega. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 30 Grudnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Koniec roku gąsienice gotowe. Przekładnie czekaja na silniki i regulatory Częsci weży pomalowane Podsumowałem 1031 części drukowanych 134 wkrety m3 16 wkrety m2 8 wkręty m2,5 184 prety mosiężne 75 mm dlugości 12 łożysk 10/15/4 44 łożysk 15/21/4 No i wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku resza relacji za rok . Jutro spotkanie sylwestrowe w modelarni . Stoły już przygotowane widać już obrusy na stole żadnych prac modelarskich. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Z pomoca kolegów uruchomiłem generator dymu VID-20221231-WA0003.mp4 A to gąsienice w pełnej krasie . Puzle do składania 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Ruszyły przekładnie napędowe VID_20230108_115833.mp4 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Daj tego smaru na przekładnie https://termopasty.pl/produkty/smar-tf/ Sprawdzony z PLA i ABS'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Dałem niewiele to zmienia przekładnia nie ma obudowy . wiec wszystko wylatuje przy obrotach . Będe docierał na małych obrtach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 12 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Poskładałem części które mam gotowe i wyglada to tak : Test napedu gąsienic i podnoszenia lufy . Jutro biorę się za obrót wierzy . VID_20230112_115554.mp4 VID_20230112_172029.mp4 Obrót wierzy działa IMG_5426.mp4 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Jakie to jest duże !!! wychodzi super kibicuje dalej ten kolor to już docelowy czy to podkład ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 To podkład , ale taki kolor zostawie dam na to bezbarwny mat. Teraz musze zaprogramować regulatory i połączyć z aparaturą . Prawde mówiac to duży ukłon dla tego co to rysował , wszystko super dopasowwane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Nie moge sie doczekac na filmik z probnej jazdy po jakiejs piaskownicy albo jakims troche nierownym terenie. Mnie w moim tp10 zatrzymal wlasnie naped bo co prawda prototyp po plaskim jezdzil ale po nierwnosciach juz nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 @Francka koniecznie do pierwszej jazdy musisz się zaopatrzyć w hełmofon! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Franciszku super sprzęt wyszedł. Akurat siedze nad duuuużo mniejszym w skali 1/6, jest nim Tankietka TKS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Ile kg filamentu poszło ? Jest potęga jak na to patrzę tygrysa królewskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Przemek około 5 kg pisze projektant , ale zawsze coś się zepsuje ,albo się odklei od płyty , albo słabe wypełnienie tak mi się rozpadła przekładnia . Kilka części drukowałem po 2 razy bo pamięć nie ta ? . Przekładnie są o zębach skośnych , wiec ważne co prawe co lewe , ale za to mam zapas zębatek. Porównanie tych modeli masz na zdjęciu : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 4 godziny temu, Francka napisał: Teraz muszę zaprogramować regulatory i połączyć z aparaturą . A może coś takiego - proste i działa bez programowania. Właśnie dotarł do mnie bo patrząc na Twój model i mnie naszła ochota na budowe pojazdu gąsienicowego. https://pl.aliexpress.com/item/1005003605105604.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.143.fc981c249yWRyj&gatewayAdapt=glo2pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Super pomysł , ale już kupiłem regulatory . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Ja w kosiarce zrobiłem mikser dla dwóch regulatorów do sterowania z jednego drąga wg tego filmiku: Jedyny minus, że w czasie jazdy na wprost nie wysteruje prędkości na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Najprostszy mikser v-tail to po prostu obrócić aparaturę o 45 stopni wokół osi drążka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c4 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Wow - jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Wydrukowałem Tank Commandera pojechał do kolegi na malowanko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi