Tomek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Gdyby ten łoś miał tak z 2m to by było pięknie 2m ? Nie, raczej 2,8m :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Nie, raczej 2,8m Czy o czyms nie wiemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Wiesz , Raven drobne poprawki i gotowy , Ultimatr ciągle cały, coś trzeba robić ,ale to już raczej nie w tym dziale i bliżej jesieni. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Geralt, ale łanie pracuje to Podwozie Gdyby ten łoś miał tak z 2m to by było pięknie Gratuluje. No cóż wziąłem co było. Z miłą chęcią złożę większy jak Tomek coś planuje byle by długość nie przekroczyła 1.8m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 za te 430 zł co jest w zestawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 To co na zdjęciach na pierwszej stronie plus wytłoczki a tutaj zawartość zestawu : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15138&postdays=0&postorder=asc&start=105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 No to u mnie pilot i strzelec już się szkolą do obsługi Łosia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Fajne . A ja szykuje ma czwartek oblot Łosia z trawy. Przyszedł pakiet , więc ciekawy strasznie jestem jak się to zakończy. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Co tak nietypowo - we czwartek mam angielski :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Bo w sobotę jest piknik w Radawcu ,a tam lotnisko trawiaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Próby startu z mocno nierównej łąki okazały się bezskuteczne. Może lepiej pójdzie w Radawcu . Ale zostały zdjęcia na pamiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Szkoda że nie poleciał ale dobrze że nic mu się nie stało przy próbach. Piękne zdjęcia tylko ta trawa nieskalowa trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 jakie silniki najlepiej uzyc do losia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Śmigła 11x7 lewe i prawe, a silniki jakieś BL-e. Każdy po ok 1,4 kg ciągu, razem niemal wieszają Łosia w pionie. Pakiet 5000mA 14,8V (4 cele lipol) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 W Radawcu mimo pięknie przygotowanej trawki , Łoś też nie poleciał. Przyczyna - za duże śmigłą. Nie bardzo wierząc w powodzenie sięgnąłem po śmigła GWS-a 9x7 lewe i prawe. I szok. Model (2700g) wisi na śmigłach znaczy się poleci. I rzeczywiście na moimi niezbyt równym lotnisko nie było absolutnie problemów ani ze startem ani z lądowaniem. Moje obawy co do rycia nosem, , okazały się bezpodstawne. Co zaś tyczy się samego modelu to musiałem zmienić kąt silników z zera (po dodani gazu wyrywał ostro w górę ) na ok 3 stopnie w dół. I teraz efekt od dodania gazu jest minimalny. Wyważenie u mnie najlepiej się latało jak było ok 0,5-1 cm przed głównym dźwigarem (ok 2 cm przed rurą) Choć jest to wyważenie za bardzo przednie bo model po zdjęciu gazu spada jeszcze nadal za mocno na nos. Pewnie dodanie jeszcze jednego stopnia na silnikach i przesunięcie sc do tyłu bezpośrednio na dźwigar pewnie dało by jeszcze lepsze własności lotne. A odnośnie mocowania silników, to wywaliłem przednie mocowanie , odciąłem całą przednią wręgę silnika, do środkowej wręgi (tej niemal pustej ) wkleiłem 3mm pełną wręgę i do niej przykręciłem silnik. Teraz kwestia zmiany kątów ustawienia silnika to jakieś 10 minut na silnik. A przy okazji zrobiło się piękne miejsce na zrobienie imitacji cylindrów. Fotki i filmik wstawię jutro. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Rewelacja, teraz wersja dwa razy większa, na dwie 1.20-tki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 To trochę odświeżę temat, bo mój Łosiek ma już po ciężkich starciach z materią działający system chowania podwozia. Teraz mogę zabrać się za kończenie oklejania balsą by na wiosnę oglądać model w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Podwozie pokonane i powoli zbliżam się do końca z pracami na moim Łosiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinowski Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 W oryginale klapy podwozia po wypuszczeniu goleni się zamykały. Gdyby nie to to wyglądałoby to bardzo realistycznie... Czekam na kolejnego Łosia w locie. PS. Jak ten Tomkowy Łoś ma się do wymiarów oryginału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 W oryginale klapy podwozia po wypuszczeniu goleni się zamykały. Gdyby nie to to wyglądałoby to bardzo realistycznie... Czekam na kolejnego Łosia w locie. PS. Jak ten Tomkowy Łoś ma się do wymiarów oryginału? To się da zrobić i pewnie tak zrobię, jeśli tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.