Tomek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 jasne plik w AI http://host1gb.net.pl/download.php?file=cfb795e87ca83a3294721cb2cfcbf41c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzięki. Ściągnąłem i widzę wszystko jak powinienem pewnie widzieć. I widzę też, że chyba bez jakichś pytań się nie obejdzie, ale ze składaniem jeszcze chwilkę poczekam, na razie nie mam jak się zabrać do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witaj, właśnie zassałem. Nie wiem czym to otworzę ale wielkie dzięki. Mam nadzieję że nie znajdzie się cymbał chętny na tym zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 I jeszcze jedna mała uwaga. Robienie ruchomych sterów kierunku jest jak najbardziej możliwe , ale zdecydowanie lepiej działa w zakręcaniu różnicowanie ciągu silników zmiksowane jako kierunek niż same stery. Ładniej będą wyglądały jako stałe bez popychaczy , drutów , orczyków itp. Za to 5-10 % domiksowanego kierunku do obrotów silnika, świetnie działa przy sterowaniu Łosia na lotnisku i w powietrzu też wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 a mi to się marzy siakaś instrukcja składania, bo póki co to widzę zestaw puzzli, z których zamiast Łosia może mi wyjść Heinkel, albo co gorsza - wieża kontrolna na Okęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 dziwne CD X7 nie otwiera mnie tego pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Robert , zaimportuj plik *.Ai na pewno wejdzie. Co do instrukcji to nigdy takowa nie powstała, był opis na forum, ale po przesiadce na nowy silnik gdzieś wszystkie zdjęcia wcięło. Niemal 95% konstrukcji bez poszycia Łosia można złożyć w całość bez kropli kleju ,jedynie na 5-8 szpilkach modelarskich. Moja propozycja jest taka, żeby ktoś zaczął składać Łosia, wrzucać zdjęcia na forum, ja go pokieruje i reszta będzie miała full serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Chętnie złożę sobie tą makietę, jednak było by całkiem sympatycznie, gdyby znalazł się ktoś, kto potrafiłby wyciąć to laserowo w rozsądnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 to ja takiego kogoś też chętnie wyglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No , plany są pod laser więc nawet jest uwzględniony sznyt lasera. Mam cichą nadzieje , że za dwa lata badzie na piknikach Łosi ,Karasi i pzl-ek od zas**** pokojenia potrzeb :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 taaa.... więcej niż we Wrześniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Na pikniku w Biłgoraju latał Łoś w eskadrze co prawda spitów, ale w polskim malowaniu. Widok dech zapierał. Naprawdę wyglądało to bardzo realistycznie. ( A mi nogi trzęsły się jak galareta, ale to już inna historia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Na pikniku w Biłgoraju latał Łoś w eskadrze co prawda spitów, ale w polskim malowaniu. Widok dech zapierał. Naprawdę wyglądało to bardzo realistycznie. ( A mi nogi trzęsły się jak galareta, ale to już inna historia) Trzęsących się nóg nikt nie zauważył ale Łosia wszyscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Piękny... To z tego zestawu? To ponawiam pytanie - ma ktoś możliwość pociąć to jakoś tanio na laserze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzeł Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Piękny... To z tego zestawu? To ponawiam pytanie - ma ktoś możliwość pociąć to jakoś tanio na laserze? Mogę wyciąć, a dokładnie wyfrezować. Pytanie do konstruktora: Jaki jest profil skrzydła, stat. H, oraz kąty ich zaklinowania? Czy można prosić o dxf w jakiejś niższej wersji? Używam Inkscape na Ubuntu i nie czyta mi wcześniej udostępnionych plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziękuję za propozycję, ale jeśli było to przygotowane pod laser to wolę wypalanki od wycinanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzeł Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziękuję za propozycję, ale jeśli było to przygotowane pod laser to wolę wypalanki od wycinanek Spoko Tak gwoli ścisłości, film przedstawia wycinanie żebra z odpadu, sklejka 3mm, maszyna w stanie mocno testowym, nie to co teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 O kurcze nigdy nie widziałem tych zdjęć. Mógłbym prosić o jeszcze? Tak, to model z tego zestawu. Ale ten w Lublinie to zdecydowanie ładniej zrobiony. Mój był robiony na szybko celem przetestowania konstrukcji i własności lotnych. Ale wierze ,że wasze będą dopieszczone nie tak jak mój. Co do kątów , profili itd to ja już nie pamiętam , mogę kąty pomierzyć na planach ale co to za profil to nie mam pojecia, pamiętam tylko ,że profil wybrał Bogdan z Artexu, miał być bardzo nośny i wiele wybaczać ,ale nazwy nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Tomek.A istnieje jakiś plan złożeniowy?Mam zamiar powiększyć do 1:10 (bo w takiej skali mam większość myśliwców i B 25) ale aby to zrobić musiałbym wiedzieć gdzie która część znajduje się w płatowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Spoko Tak gwoli ścisłości, film przedstawia wycinanie żebra z odpadu, sklejka 3mm, maszyna w stanie mocno testowym, nie to co teraz Bogusław czy mógłbyś mnie powiedzieć jaki to frez ewentualnie link do niego i czy wrzeciono to nie przypadkiem frezarka boscha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.