Lech Mirkiewicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 O kurcze nigdy nie widziałem tych zdjęć. Mógłbym prosić o jeszcze? Mówisz i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kabinki i gondole są być może do kupienia w Artexie. Czy ktoś z zainteresowanych posiadaniem Łosia kontaktował się z Artexem w sprawie możliwości kupna od nich kabinek i gondoli do modelu? Tomek z ciekawości zapytam czy powstała wersja z napędem spalinowym Twojego Łosia? Czy raczej jest to nie możliwe, żeby zmieściły się tam silniki spalinowe powiedzmy po 4ccm no i co za tym idzie zbiorniki na paliwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zrobić mocowanie pod silniki spalinowe to pewnie parę minut roboty. Gorzej z zbiornikiem paliwa, nie bardzo jest na niego miejsce . Ja w każdym razie nie przewidywałem takiej opcji projektując Łosia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jako użytkownik dokładnie takiego Łosia elektryka, rozważałem przerobienie go na spalinki. Niestety, ilośc miejsca jakie zajmuje chowane podwozie jest wykorzystana tak, że nie pozostaje go na nic innego. Zdjąłem nawet poszycie aby obejrzeć czy można zbiornik zamontowac w kadłubie. Teoretycznie dałoby się, ale o pojemności pozwalającej na ok. 2 min lotu na dwóch silnikach. Tak siak, dla tej skali tylko elektryczny. Na marginesie- tego Łosia mogę sprzedać za niewielkie pieniądze. Jakby ktoś chciał....... :-) to proszę na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 http://host1gb.net.pl/download.php?file=ae38e331266d75ac88ea427aeb49fa0a tu są zdjęcia ze składania Łosia, powinny średnio zaawansowanemu budowniczemu złożyć Łosia bez większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ściągam, ale nie mogę rozpakować coś nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Również i u mnie nie da się rozpakować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tom, archiwum jest uszkodzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zip jest u mnie dobry po wrzuceniu na serwer coś nie chce działać, wrzucam jeszcze raz. No i efekt ten sam. Mogę komuś zipa 10mb wysłać aby gdzieś umieścił gdzie nie ma takich cudów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zip jest u mnie dobry po wrzuceniu na serwer coś nie chce działać, wrzucam jeszcze raz. No i efekt ten sam. Mogę komuś zipa 10mb wysłać aby gdzieś umieścił gdzie nie ma takich cudów? Masz zapchniętą skrzynkę! Wyślij na kojani@onet.eu - wystawię na dropboxie. Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 dawaj go na rc.pulawy.pl o se naprawiłem archiwum :D http://rc.pulawy.pl/PZL37/los_skladanie.zip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzięki, działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 i u mnie teraz działa. Dzięki za zdjęcia przydadzą się na pewno podczas budowy modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Tak jak pisałem wcześniej składanie niemal bez kleju, w sumie poza wklejeniem wręgi kadłuba to większość składa się na wcisk,ostatecznie na szpilki. Lepiej poskładać ile się da na wcisk i szpilki , niż zalać dwa lewe czy 2 prawe skrzydła , (da się) Powodzenia w budowie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Fajne z Was Chłopaki chopaki focie gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 No, odebrałem paczkę i na razie jestem lekko przerażony ilością elementów, oraz tym bardziej chylę czoła przed człowiekiem który to wszystko rozrysował.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No to pierwsze pytanie dot. budowy Łosia... Rurka aluminiowa czy węglowa oraz jakiej średnicy 1 cm? i w jaki sposób zrobić papierowe kieszenie na rurkę? Chodzi mi o sposób wykonania takiej kieszeni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris62 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Odebrałem dzisiaj paczkę z wycinanką Łosia. Jestem pod wielkim wrażeniem ogromu wiedzy i pracy jaką niewątpliwie włożył tu konstruktor. Dzięki Tomek !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Znalazłem ładne zdjęcie mojego Łosia w locie , wpadłem w sumie na nie przez przypadek Niestety to bardzo rzadkie zdjęcie z jakimś Łosiem w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.