Grzesiek Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Witam Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego bateria ładuje mi sie tylko do 71% i dalej stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Cześć, zakładam że to Lenovo bo w nich często ten problem występuje.Za niepełne naładowanie odpowiedzialny jest program zakładam że to Lenovo to bedzie Lenovo Energy managment jesli to laptop innej marki to bedziesz musiał szukac w ustawieniach baterii., jesli to Lenovo to we wspomnianym programie zmieniasz opcję z "Battery protection mode" na "Fully charged mode" Jest to spowodowane trybem konserwacji lub usawionym jakims niestandardowym progiem ładowania. Podaj co to za laptop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 .Hp pavilion g6 i3.Win 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Jeżeli jest to HP to spróbuj programem HP BATTERY CHECK sprawdzić jej stan. Jak masz tego laptopa tak ok 3 lata lub więcej to może być juz bateria do wymiany. Tym bardziej jeśli na samym zasilaniu bateryjnym laptop nie za długo wytrzymuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Zainstalowałem HP battery Check.Tak to wygląda.Nic poza testem nie można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Jak dla mnie na foto wyraźnie widać 3 ogniwo przewoltowane a 4 ogniwo 0 Volt. Wiek baterii 10 lat to już chyba pora na wymianę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 2 godziny temu, Bodzioch napisał: Jak dla mnie na foto wyraźnie widać 3 ogniwo przewoltowane a 4 ogniwo 0 Volt. Wiek baterii 10 lat to już chyba pora na wymianę. Tez tak myślę, ale czy w tej baterii są 4 ogniwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 A na akumulatorze jest jakaś naklejka z danymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 41 minut temu, Grzesiek napisał: Tez tak myślę, ale czy w tej baterii są 4 ogniwa? Jest pewnie 6 ogniw, 3s2p, to bateria 10,8V, napięcie "ogniwo 4" prawidłowe. Widać że trzecia sekcja już straciła pojemność i bateria się rozjechała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi