POGO Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wyglada następująco Model 100% deproniak Napęd stara poczciwa 400 ,mocowana na wcisk :crazy: i tu pojawił sie problem Model cały ale smiesznie to wygladało i totalnie sie tego nie spodziewalem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja też miałem taką przygodę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 mi raz silnik ukręciło podczas snap rola w shocku z epp. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 jakiś dziwny ten lot modelu, nawet z silnikiem. Mnie to uczyli że albo się kręci akrobację która coś tam przedstawia, albo się lata równo- po kwadracie czy kółeczku, w miarę na jednej wysokości. A ten lot, to jakby pilota postrzelili i próbował z kabiny uciec, przy okazji nogami kopiąc drażek, albo jakby SC był na krawędzi spływu. Taki nerwowy lot bardzo nieładnie wygląda. Kiedyś w PZL przedwojenym wybudował się silnik z oblatywanego samolotu ale mimo jego braku pilot wylądował w miarę cało. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Tak w zupełnoćsi zgodze się że model latał dziwnie ale był to oblot i dałem za dużę wychylenia sterów oraz przez przypadek włączyłem klapy co totalnie jest niepotrzebne w tym modelu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, piszecie o pozbyciu sie silnika w locie, ale można pozbyc sie pakietu... i po lądowaniu... szczątki trafiły na sciane ... ...fotkiz sieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 To kontując wątek pozbywania sie silnika w locie i ja się "pochwalę". Kilka lat temu w modelu klasy F5B podczas wznoszenia urwała się jedna łopatka śmigła składanego. W tej samej sekundzie z modelu wymeldował się silnik wraz z przekładnią (kable od regla się wypieły) i kawałkiem kadłuba (siła była tak duża, że po prostu ukręciła dziób modelu). Modelem (bez 250g na dziobie) wylądowałem bezpiecznie a i silnik udało się odnaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 To i mi raz silnik odjechał w locie już. Oblatywałem mustanga, wyrzucam, latam i po 2min model jak gazetka opadł, a sinik wisiał na kablach. 0 uszkodzeń, akurat nie było kamerzysty to i pamiątek brak :mrgreen: Szczęście miałem takie, że nie zawisł nigdzie [a mógł na drucie pojedynczym, do jednego domu ] i nie wpadł w błoto które było 1m od miejsca upadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 ja zgubilem silnik w EG na lotnisku Muchowiec w Katowicach silnik, kolpak, smigla... nowka komplet... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A główki z pomyślunkiem nie zgubiliście :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 ostatnio robiąc knife edgde spin moim acromasterem pakiet wyleciał z kadłuba, model wylądował na plecach. 5 min to tym zdarzeniu znowu latałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam, piszecie o pozbyciu sie silnika w locie, ale można pozbyc sie pakietu. Strasznie dziwna konkurencja, a nie przyszło Ci do głowy że z pakietem będzie dłużej latać? :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 W zeszłym roku oblatywałem kumplowi Cularisa. Wsadził tam taki silnik, że na 1/3 gazu rwał pionowo jak z procy :roll: Oczywiście po jakimś czasie zapomniłem się i dałem gaz na full... Silnik wyskoczył razem z kawałkiem kadłuba i kabinką. Siadałem na pełnym oddaniu wysokości. Silnika szukaliśmy chyba godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Strasznie dziwna konkurencja, a nie przyszło Ci do głowy że z pakietem będzie dłużej latać Z pewnoscia, ale to tylko przykład z internetu, zamiesciłem je jako ciekawostke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 szczątki trafiły na sciane ... Jak trofea myśliwskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 na mojej ścianie też wiszą ogony toto2 - rabbit pewnie pamięta ten wypadek (w kraśniku) katana lądowanie na drzewie (harrier) szybowiec treningowy- na płocie bez szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Strasznie dziwna konkurencja, a nie przyszło Ci do głowy że z pakietem będzie dłużej latać Z pewnoscia, ale to tylko przykład z internetu, zamiesciłem je jako ciekawostke... aaaa.... rzeczywiście nie doczytałem :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Mam film który również pokazuje model bez silnika w locie, ale jest to film z gatunku "nikt mi nie powie, że o to chodzi w modelarstwie" Niestety nie zarejestrowałem momentu uderzenia Zderzenie (Typhoon i Me-109 o ile dobrze pamiętam) podczas finału Bitwy o Wrocław 2008. Silnik Typhoona wraz z bakiem oderwał się od kadłuba i długo nie dawał się odnaleźć w 1,5metrowym rzepaku. Meser poleciał dalej bez skrzydeł. Dobre, bo spadającego bez motoru Typhoona próbował ktoś jeszcze ciąć - nie mają litości .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Kolega stracił super tigre 7.5ccm z extry 300 na pełym gazie model wyladował sam jak kartka papieru gdzies mam filmik jak wyciagamy silnik z ziemi jak znajde wstawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.