Depesz Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Cześć. Może banalne pytanie, ale jakie oleju używacie podczas składania silnika po jego przeglądzie i czyszczeniu? Jeśli było, to sorry, nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Ja uzywam olejow do konserwacji broni (Balistol, Brunox) . Wg mnie , REWELACJA! Nie gestnieje, zmiekcza nagary, nie szkodzi plastikom, gumom ITP. Ladnie pachnie i wcale nie jest taki drogi ? BRUNOX Lub & Cor 400 ml - DO BRONI - ArtGun Uniwersalny olej do broni Ballistol spray Flex na bazie naturalnego oleju dysza VarioFlex 350ml (21727) (gunmonkey.pl) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Olej do maszyn do szycia,moze być też parafinowy i zwykły silnikowy np.5W 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Właśnie ja po rozbiórce silnika, myciu itd używam do składania zwykłego samochodowego oleju silnikowego. Nie wiem czy to tak do końca poprawnie, ale nigdy nic złego nie zauważyłem i właściwie to dlaczego by nie...? Tak myślę. Olej to olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 17 godzin temu, merlin71 napisał: Właśnie ja po rozbiórce silnika, myciu itd A mogę zapytać czym myłeś silnik? Mój to Saito FA-91 - żarowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Myje przeważnie w benzynie ekstrakcyjnej, tej zwykłej, sprzedawanej jako rozpuszczalnik. Nie jest to jakoś super, ale daje rade. Stara szczoteczka do zebów, pędzelek... Ja to przeważnie żarowe dwutakty, no ale to prawie to samo. Widziałem tu że chłopaki używają myjek "naddźwiękowych" itp, z lepszymi chyba efektami. Silniczki są naprawdę super tak jak widać po zamieszczanych fotkach, no ale ja nie mam, to radzę sobie jak mogę... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi