grafi88 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Cześć Wracam do tematu samolotów po kilku latach przerwy. Potrzebuję micro odbiornik do mojego starego Taranisa 9XD plus. Szukam już dłuższy czas, ale nic nie mogę znaleźć. Może mi ktoś podrzucić, jakieś namiary na taki odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zobacz tutaj: https://modele24.pl/12-24ghz-accst lub na ali https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-frsky-receiver.html?catId=0&initiative_id=AS_20230417023523&SearchText=frsky+receiver&spm=a2g0o.productlist.1000002.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Ile kanałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Wystarczą 3 maksymalnie 4 kanały do Rise nano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 To do D8 polecam ten: https://www.ef3m.pl/pl/p/Odbiornik-FrSky-2.4GHz-V8R4-II-HV-4-kanalowy/1380 a do D16 ten: https://www.gimmik.net/Odbiornik_FrSky_X4R_4-16CH_-_telemetria,o,16635.html Niestety trudno je dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Na tym właśnie polega problem, że większość wycofano z oferty. Już nawet zacząłem zastanawiać się czy nie kupić wieloprotokołowy iRangeX IRX4 Plus żeby mieć większy wybór odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 9XD Plus czyli ACCST. To ten będzie jak znalazł: https://www.google.com/search?ie=UTF-8&q=rx6r+frsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Kupiłem FrSky RX6R - mam nadzieję że nie będę miał problemów z bindowaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Podziel sie doswiadczeniami jak go dostaniesz. Bo on moze byc ACCST V2.x albo ACCESS. A ty mozesz miec ACCST v1.x. Zalezy jaki dokladnie nadajnik. Polecam: https://makcorner.net/wazne-uaktualnienie-firmware-frsky-accst-d16-v2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Do tego odbiornika jest dostępne i ACCST-d16-v2 i ACCST-d16-v1 aczkolwiek może mieć w nadajniku starszą wersje. Odbiornik na 100% bez downgradu oprogramowania nie będzie się chciał zbindować, bo na bank ma fabrycznie wgrane ACCST -d16-v2. Wszystkie nowe odbiorniki przychodzą z ACCST-d16-v2 albo z ACCESS. Jeżeli nie masz za dużo odbiorników to rozważ update nadajnika do ACCST-d16-v2 ale będziesz musiał też zupdatować wszystkie odbiorniki które już posiadasz. Po update nadajnika nie trzeba będzie już za to zmieniać softu w nowo zakupionych odbiornikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Na dziś mam dwa odbiorniki FrSky - D8R-XP i X8R. Chyba lepszym wyjściem będzie update nadajnika i odbiorników do ACCST-d16-v2. Prędzej czy później i tak pewnie będzie to konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Z D8R sie nie uda. A downgrade z v2 do v1 jest tego co wiem niemozliwe. W gore tak, w dol nie. Ale wszystko wyjdzie w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Co najwyżej tylko X8R. Bo D8R pracuje w D8 i tu nie ma tej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 W odbiornikach X8R i G-RX8 robiłem koledze downgrade z D16 v2 do v1 bez problemu w nowo kupionych odbiornikach, zanim zdecydował się przejść całościowo na D16 v2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 No i jak? Udało się z tym RX6R? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Niestety nie. Upgrade do ACCST D16 v2.1.0 zakończył się tym, że nie mogę zbindować RX6R. Migająca czerwona dioda wskazuje na różnicę w wersji oprogramowania nadajnika i odbiornika ? Próbowałem różnych opcji i ciągle to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 34 minuty temu, grafi88 napisał: Migająca czerwona dioda wskazuje na różnicę w wersji oprogramowania nadajnika i odbiornika Zgodnie z manualem, migająca czerwona dioda wskazuje na zakończenie procesu bindowania. Po ponownym uruchomieniu powinna zapalić się (szybko pulsować) dioda zielona, ale... aby dało się zbindować, firmware musi być zgodny w nadajniku (czytaj: w module nadawczym) i w odbiorniku. W odbiorniku masz coś napisał a w nadajniku? Bo skoro masz "stary X9D Plus" i wracasz "po paru latach" a nic w między czasie nie aktualizowałeś, to w module nadawczym na 100% masz firmware v1. FW-XJT-v2.1.0.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi88 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Niestety, chciałbym aby było to takie proste. Zacząłem od aktualizacji OpenTX, potem aktualizacja XJT-v2.1.0 i dwuetapowa RX6R U mnie jest dokładnie jak na tym filmiku - po bindowaniu przy próbie łączenia wygląda dokładnie jak w 53 sekundzie tego krótkiego filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 A opisz jak wgrywasz soft do nadajnika i odbiornika. Bo nie dowiesz sie z ekranu nadajnika o wersji xjt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, grafi88 napisał: Wersja openTX nie ma tu znaczenia. 1 godzinę temu, grafi88 napisał: dwuetapowa RX6R A to jakaś nowość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi