japim Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Zamiast na zawody ESA musiałem jechać do pracy w teren. Oczywiście nie mogłem darować sobie ładnej pogody. Wziąłem mojego Pipera EPP, telefon zawsze przy sobie więc w górę i: Trochę wiało, było zimno i bałem się latać zbyt długo. Poza tym nie mogłem przeszkadzać innym w pracy więc tylko dwa kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Trzeba było psikus zrobić koledze na dźwigu i nad głową mu przelecieć :rotfl: Fajny film. 5 ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Fajny film Tak a potem wplątać się w liny i prosić żeby ściągnęli model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Wplątać to się nie wplączę... Było trochę ciasno. Na samym dole linia SN, potem 110kV a największe słupy to 220kV. Co najwyżej mógłbym zaczepić i i uszkodzić model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Japim, jakiej wysokości są te słupy-konstrukcje stalowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 110 kV - 20 - 30 m 220 kV - 35 - 50 m (ten przy którym stoi podnośnik to ok 45-50m) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja pierniczu....ale gościu ma stracha , tam u góry musi dopiero wiać, to tym dźwigiem nieźle buja. Za to widoki przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja pierniczu....ale gościu ma stracha , tam u góry musi dopiero wiać, to tym dźwigiem nieźle buja. Za to widoki przednie nie przesadzaj po pierwsze nie wsiada na ten podest ( bo to jest fachowa nazwa) ktoś z lękiem wysokości, po drugie po tylu latach to i może się obalać ten podest i nikogo to nie wzruszy A widoki faktycznie fajne Jak rozmawiałem z brygadą, stawiali słupy gdzieś na śląsku na linie 800kV to światłowód szedł na wysokości 96m, a pierwsze przewody robocze na 45m Ja osobiście pracuje na troszkę niższych ale bujać buja fajnie i to cała frajda w tym wszystkim Na słupie 220kV siedziałem "z buta" prawie na czubeczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Dołóż FPV do śmigłowca i możesz sprawdzać przewody z bliska... :devil: Ja tam sie na przesyłówkę nie pcham na razie. Wystarczy mi średnie do zabawy. Ale miałem kiedyś przyjemnośc konserwować oświetlenie przeskodowe na kominach. Fajnie się buja na wietrze taki stalowy, z pół metra odchyłki na 40-tym metrze... Ale i na ceglanym 65m, dało się odczuć wietrzyk. 10minut włażenia po drabinie z gratami. A jak długo wkrętak spada... :devil: Choć nie powiem... kusiło mnie parę razy wleźć na słupy w Burakowie, przez Wisłę. jeden ma 100m i ładną galeryjkę na szczycie... Tylko ta drabina taka wąska i długa. Zawsze za mało pijany byłem :lol2: Ale jak ktoś lubi wrażenia przy podziwianiu widoków mazowsza, to Raszyn zaprasza marne 335m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 W ten weekend też zrobię nagranie - tylko spod innego słupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Tak jak obiecałem nagrałem film przy kolejnym słupie. Niestety dopiero dzisiaj miałem trochę czasu żeby obrobić go, dorzucić muzykę i wrzucić to wszystko na Youtuba. Tym razem także parę ujęć z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.