Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety na dzień dzisiejszy serwis MVVS-a to jakaś jedna wielka porażka i rozczarowanie. Otrzymali silnik do przeglądu miesiąc temu i do dziś na 100% nawet nie wiem czy cokolwiek z nim zrobili. Kontakt meilowy w tej sprawie praktycznie nie funkcjonuje a telefoniczny niewiele lepszy, w zasadzie nie odbierają telefonów i ograniczają się do smsów w których tylko podają kolejne terminy kiedy mają podać jakieś informacje. Kiedy w końcu odebrali telefon, to na moje pytanie ile czasu trwa serwis silnika słyszę że 2 tygodnie. Mówię, że mają go już prawie 4 u siebie - słyszę że jest sezon i mają dużo pracy, ale jutro dadzą znać. Ok, czekałem grzecznie tydzień i dalej nic. Dzwonię - nikt nie odbiera, wysyłam smsy - bez odpowiedzi. Ręce opadają.

Straciłem cierpliwość i napisałem żeby go odesłali z powrotem i... dalej cisza.

O ile same silniki są jak najbardziej fajne i godne polecenia to przez taki serwis, na dziś bym go nikomu nie polecił. Mam nadzieję że kiedyś wrócą do normalności.

Opublikowano

Już wcześniej zderzyłem się z podobną opinią, dlatego sugeruję wykonywać serwis osobiście.
Schemat konstrukcji + numery części dostępny w instrukcji, budowa prosta jak konstrukcja cepa więc ciężko coś spaprać, czyszczenie gaźnika + cały przegląd to max 6h przy piwku i muzyce.

Opublikowano

Tak jak mówisz, można było. Liczyłem na to że to MVVS no i że za miedzą. Szkoda że na dziś to tak wygląda no i szkoda że sam nie zderzyłem się wcześniej z taką opinią.

Opublikowano

MVVS serwis to porażka. Mój kolega oddał silnik w ubiegłym roku do naprawy piasty (urwało śruby śmigła).....leży tam do dzisiaj. Szkoda słów.....

Opublikowano

Dostałem info z serwisu, gdy napisałem im co myślę o takim traktowaniu klientów, od p. Lukasa (i z tym Panem polecam zdecydowanie kontakt), że silnik jest naprawiony, sprawdzony i sprawny. Po opłaceniu rachunku wyślą go z powrotem. Choć, zgodnie z ustaleniami, przed naprawą miałem dostać kosztorys do akceptacji ale  już machnąłem no to.

A wystarczyło żeby powiedzieli, że np. jest szczyt sezonu, mają dużo zleceń i na naprawę trzeba czekać np  4, 6 czy 10 tygodni, a nie przekładać kilka razy terminów i nie odpowiadać na pytania, co zdecydowanie dobrze nie świadczy o firmie. I nie byłoby sprawy. No nic, następnym razem będę mądrzejszy.

Z ciekawostek, silnik jest z 2009 roku, jestem n-tym jego właścicielem i nic mi nie wiadomo żeby ktoś w nim coś wymieniał (co oczywiście nie wyklucza niczego) i teraz do wymiany były membrany gaźnika i jego czyszczenie. Stan silnika, tłoka i cylindra bez mała jak w nowym na półce, łożyska też ponoć bez luzów co akurat mnie najbardziej zastanawiało.

Opublikowano

Ja jestem zadowolony, kultura pracy i mocy w holówce pod dostatkiem ? Tyle że w akrobacie 3D bardziej widać co dany silnik jest wart. Ten silnik ma wał podparty na 4 łożyskach z czym się jeszcze nie spotkałem.