Jerzy Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Dlaczego nikt nie napisze o zawodach modeli akrobacyjnych w Cigacicach k/Zielonej Gory ktore podobno maja sie odbyc w dniu 27 maja br Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Tutaj jest wzmianka, w imprezach modelarskich. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Czy loty zaczynają się już w piątek i będzie można pokibicować czy dopiero w sobotę? Ewentualnie czy będą loty treningowe w piątek? Ok. Znalazłem program, dla zainteresowanych: https://www.mini-iac.pl/odra-cup-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 10 godzin temu, FockeWulf napisał: Czy loty zaczynają się już w piątek i będzie można pokibicować czy dopiero w sobotę? Ewentualnie czy będą loty treningowe w piątek? Ok. Znalazłem program, dla zainteresowanych: https://www.mini-iac.pl/odra-cup-1 Zawody zaczynają się w piątek od godz. 12,00, loty treningowe będą od rana, zapraszamy do kibicowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Ktoś się wybiera jako zawodnik lub kibic? Będę pewnie od 12.00 na kilka godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 9 godzin temu, FockeWulf napisał: Ktoś się wybiera jako zawodnik lub kibic? Będę pewnie od 12.00 na kilka godzin. Ja startuję w BASIC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Jak wygląda mapa dojazdu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Z Zielonej Góry jedziesz w kierunku Cigacic. Przed mostem na Odrze (od południa) skręcasz w lewo - ale nie tym zjazdem koło sygnalizacji świetlnej, tylko jeden zjazd wcześniej, wzdłuż betonowego muru. Potem droga żużlową aż zobaczysz skupisko ludzi. Dojazd prosty, bylem pierwszy raz i trafiłem. Ale fakt, żadnych oznaczeń / tabliczki nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Dziękuję Sławek, co prawda zajadę z drugiej strony ale wystarczy odwrócić twoje wskazówki ? Pomógł mi też kol. Maciej. Trafię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Trafiłem bez pudła ?. Piękne lotnisko, cztery razy dłuższe niż moje ? jedyne porównanie to takie że jest tak samo usytuowane jak moje. Pilot w południe ma słońce za plecami. Byłem pierwszy raz na takich zawodach, oczywiście jako obserwator. Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności pilotów. Nawet najmłodszy uczestnik pięknie sobie dawał radę, jestem pełen podziwu dla jego umiejętności. Już widać że czuje się w tym bardzo dobrze. Porozmawiałem z kolegą ze śląska (niestety nie wymieniliśmy się imionami) dowiedziałem się wielu interesujących rzeczy o tej konkurencji. Warto było zrobić te 230 km. Dokładnie przed dwudziestoma laty jechałem "tą samą trasą" do Żar ( jako obserwator) na jakąś edycję Pucharu Europy w combacie. Zawody były na starym lotnisku tuż przed Żarami, modele były spalinowe. Trasa do Cigacic ogromnie się zmieniła. Pozdrawiam uczestników i organizatorów ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 28 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Dzięki za miłe słowa o naszym lotnisku. Ja pierwszy raz brałem udział w zawodach, po trzech dniach latania i rozmów z sędziami i pilotami nabyłem ogrom wiedzy o precyzyjnym lataniu. Naprawdę polecam każdemu. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Również potwierdzam, że były to świetne zawody. Byłem wprawdzie jako kibic, ale wiele się nauczyłem. Porozmawiałem z kilkoma zawodnikami, prześledziłem programy i starałem się wyłapywać błędy zawodników. I tak mi się spodobało, że chciałbym w kolejnych wystartować. Widzę, że jeden weekend latania na zawodach może dać więcej niż wiele weekendów na własnym lotnisku. Odnośnie samego lotniska - fajne macie tam warunki! Czy gdzieś jest zamieszczona tabela wyników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 27 minut temu, FockeWulf napisał: Również potwierdzam, że były to świetne zawody. Byłem wprawdzie jako kibic, ale wiele się nauczyłem. Porozmawiałem z kilkoma zawodnikami, prześledziłem programy i starałem się wyłapywać błędy zawodników. I tak mi się spodobało, że chciałbym w kolejnych wystartować. Widzę, że jeden weekend latania na zawodach może dać więcej niż wiele weekendów na własnym lotnisku. Odnośnie samego lotniska - fajne macie tam warunki! Czy gdzieś jest zamieszczona tabela wyników? Dokładnie jak piszesz, 3 dni zawodów to jest ogrom wiedzy, wystartowałem swoim MX'em, którego oblatałem w kwietniu, do zawodów zrobiłem około 40 lotów, mimo wszystko chciałem sprawdzić swoją wiedzę i umiejętności. Wyników jeszcze nie ma opublikowanych ale można zaglądać na https://www.mini-iac.pl/odra-cup-1 https://www.facebook.com/imacPoland Jak pojawią się wyniki to udostępnię. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Wyniki KONCOWE WYNIKI.html FREE.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi