Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stiletto dalej w planach, ale małżonka sprezentowała mi silnik Saito Fa-30, więc siłą rzeczy musiałem cos do niego dorobić, padło na wilgę o rozpiętości 120cm, kadłub plaski 22mm. Pozornie prosty model okazał się istną skarbnicą problemów, ale jak się mówi A, trzeba powiedzieć B. Przedstawiam zdjęcia z prac, uczyłem się na nim oklejania folią z żelazkiem. Orczyk będzie od strony wewnętrznej, nie ma lotek bo linki będą w osi silnika.

Jak wklejacie zawiasy bo ja dostaje białej ku.... jak mam to robić , zawsze któryś krzywo się wklei.

20230520_141111.jpg

20230624_175925.jpg

20230625_210306.jpg

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
22 minuty temu, Grzesiek napisał:

Piotr nie prosciej było dorobić przód i silnik przykręcić bokiem?

No na pewno, ale chciałem zrobić chociaż osłona silnika w 3d

• Lubię to 4
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.09.2023 o 12:40, Robert Tomzik napisał:

Ładny model, nabiera kształtu :) Kiedy oblot? 

Tak, patrze i wydaje mi się, że ster kierunku masz trochę za bardzo wychylony.

Data oblotu nie znana, wszystko będzie zależało od ilości wolnych mocy przerobowych :)

Ster kierunku jest na blaszkach mosiężnych, więc będę mógł go przestawiać dowoli :)

W dniu 18.09.2023 o 07:05, Ares napisał:

Ładnie zrobiłeś maskę. Pomimo płaskiego kadłuba wygląda to bardzo dobrze.

Dziękuję, kopyto na maskę wystrugałem z styroduru, ale wykonanie laminatowej maski to juz zasługa Piotra W. Ja ja później tylko docinałem :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 31.07.2024 o 18:16, Visionaero napisał:

Jaka jest cięciwa skrzydła. Kiedyś Ktoś produkował takie małe laminatowe kadłuby do Wilgi.

165mm cięciwa płata.

Opublikowano

Ponieważ pracuję na ten czas daleko od domu, nie mogę nic sprawdzić, Jak będę już w domu to poszperam. Jeżeli do miesiąca nie będzie informacji proszę o przypomnienie.

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.