PiotrSzmagier Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Witam, stiletto dalej w planach, ale małżonka sprezentowała mi silnik Saito Fa-30, więc siłą rzeczy musiałem cos do niego dorobić, padło na wilgę o rozpiętości 120cm, kadłub plaski 22mm. Pozornie prosty model okazał się istną skarbnicą problemów, ale jak się mówi A, trzeba powiedzieć B. Przedstawiam zdjęcia z prac, uczyłem się na nim oklejania folią z żelazkiem. Orczyk będzie od strony wewnętrznej, nie ma lotek bo linki będą w osi silnika. Jak wklejacie zawiasy bo ja dostaje białej ku.... jak mam to robić , zawsze któryś krzywo się wklei. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Piotr nie prosciej było dorobić przód i silnik przykręcić bokiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 22 minuty temu, Grzesiek napisał: Piotr nie prosciej było dorobić przód i silnik przykręcić bokiem? No na pewno, ale chciałem zrobić chociaż osłona silnika w 3d 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Zrobiłem ostatnio mocowania orczyka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PiotrSzmagier Opublikowano 15 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Dłubaniny ciąg dalszy 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Ładny model, nabiera kształtu Kiedy oblot? Tak, patrze i wydaje mi się, że ster kierunku masz trochę za bardzo wychylony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Ładnie zrobiłeś maskę. Pomimo płaskiego kadłuba wygląda to bardzo dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Pokrywy zaworowe Saito robią fajną robote w wyglądzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 21 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 W dniu 17.09.2023 o 12:40, Robert Tomzik napisał: Ładny model, nabiera kształtu Kiedy oblot? Tak, patrze i wydaje mi się, że ster kierunku masz trochę za bardzo wychylony. Data oblotu nie znana, wszystko będzie zależało od ilości wolnych mocy przerobowych Ster kierunku jest na blaszkach mosiężnych, więc będę mógł go przestawiać dowoli W dniu 18.09.2023 o 07:05, Ares napisał: Ładnie zrobiłeś maskę. Pomimo płaskiego kadłuba wygląda to bardzo dobrze. Dziękuję, kopyto na maskę wystrugałem z styroduru, ale wykonanie laminatowej maski to juz zasługa Piotra W. Ja ja później tylko docinałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 12 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Osłona wymęczona jeszcze tylko bezbarwny i będzie zrobiona . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Ładna szkoda ze sylwetka.No ale następna bedzie myślę przestrzenna.Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Silnik uruchomiony ? 20231202_144752.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visionaero Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Jaka jest cięciwa skrzydła. Kiedyś Ktoś produkował takie małe laminatowe kadłuby do Wilgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrSzmagier Opublikowano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia W dniu 31.07.2024 o 18:16, Visionaero napisał: Jaka jest cięciwa skrzydła. Kiedyś Ktoś produkował takie małe laminatowe kadłuby do Wilgi. 165mm cięciwa płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visionaero Opublikowano 11 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Ponieważ pracuję na ten czas daleko od domu, nie mogę nic sprawdzić, Jak będę już w domu to poszperam. Jeżeli do miesiąca nie będzie informacji proszę o przypomnienie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi