Autsajder1983 Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Nie wiem czy dział odpowiedni ale do motoszybowców to chyba za małe Od jakiegoś czasu drukuje modele w technologii druku 3D. Brakuje mi jakiegoś niewielkiego, lekkiego modelu do bezstresowego latania. Znalazłem projekt małego motoszybowca: https://www.planeprint.com/pl/product-page/rise-nano Wyposażenie jak do halówki: 20 gramowy silnik 2 serwa 3,7g mały pakiet 2S i odbiornik. Ciekawi mnie sposób druku tego modelu: pojedyncza ściana plus wypełnienie 6%. Próbny wydruk wygląda obiecująco. C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Skrzydła też sa tak drukowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Godzinę temu, japim napisał: Skrzydła też sa tak drukowane? Tak jeden obrys, 2 dolne warstwy 3 górne. Z tego co widziałem nie ma tam nic w środku oprócz wypełnienia 6% i "bagnetu" na rurę węglową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 8 godzin temu, Autsajder1983 napisał: Brakuje mi jakiegoś niewielkiego, lekkiego modelu do bezstresowego latania. Jeśli celem budowy a potem latania jest typowa rekreacja i model będzie wykorzystywany bardziej jak samolot czyli latanie na silniku to z pewnością będziesz zadowolony. Natomiast przy tak małej rozpiętości a raczej cięciwach własności lotne w locie szybowym będą kiepskie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Ma służyć do rekreacji. Może w przyszłości zrobię większą wersję z planeprint. https://www.planeprint.com/rise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Wyposażenie przygotowane: -silnik turnigy 2204-14T -regulator plush 10A -serwa S0403 -odbiornik jakiś mały 4 kanałowy -akumulator 2S 350mah To co na zdjęciu waży 70g. W przyszłym tygodniu zabieram się za wydruk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Wydruki gotowe: Części wydrukowane ważą 125 gr. Pręt węglowy 4mm i stalowy 0.8mm 25 gr. Zostało wszystko poskładać i wyposażyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi