jędrek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Henio się wstydził ;D , to ja w jego imieniu zakładam wątek. Dzisiaj Sereno w wersji spalinowej został oblatany . Trochę wiało (qrna- kiedy u nas nie wieje :evil: ), ale Kolo poradził sobie bez żadnego problemu. Model lata jak po sznurku. "Serducho" wersji spalinowej to Os max FS 40 4-takt. Waga do lotu (bez paliwa) - 1590g . O szczegółach wyposażenia to pewno Henio nieco dopisze a i ja coś wspomnę. No i trochę fotek Kolo (po prawej) i jego "dziadowski serwis" Henio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 O to mi sie podoba!Pytanko czy do wersji spalinowej czynine byly jakies wzmocnienia?Mam taki motorek na skladzie wiec moze bym sie skusil? Ja-Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Jedyną zmianą (?) było oklejenie "domku" silnika balsą 1mm i wklejenie w narożniki domku listew balsowych jako wzmocnienie. Poza tym nic nie zmienione ani dorobione w stosunku do wersji elektrycznej. Jedno spostrzeżenie jeszcze. Obserwując loty spaliniaka i wersji elektrycznej, stwierdzam, że elektryk (prototyp) opisany w elektrykach , ze swoim wyposażeniem ma dużo lepszy "odlot" niż wersja z tym konkretnie spalinowym. Kolo pewnie to potwierdzi, bo latał oboma . Zaznaczam, że nie jest to model do 3D a do klasycznej akrobacji. No ale cóż, zależy co kto włoży do modelu tak i będzie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Tak jak napisał przedmówca brakuje 2 cm pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Trochę wiało (qrna- kiedy u nas nie wieje ) Proszę nie narzekać. U mnie ściany muszę być bardziej szczelne w czasie deszczu niż dach. I czego tu się wstydzić jak model pięknie zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Co znowu bez filmu ??? :shock: Na pomorzu to kamer nie dowieźli ? Jestem za a nawet przeciw. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Tomek masz rację nie dowieżli, ale dowiozą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Ładne oklejenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Mi też podoba się oklejenie Ł A Ł :shock: coś niesamowitego :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Co znowu bez filmu ??? :shock: Na pomorzu to kamer nie dowieźli ? Jestem za a nawet przeciw. :evil: Taaa , w 2008 na I Komunię dawali rowery, a w tym pewno będą komputery ;D. To kto ma mieć kamerę? :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam, no śliczny wyszedł, to malowanie... czyżby wzorowane na Capku 232 z Greatplanes? :wink: Gratuluję udanego oblotu i pięknego wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Grzegorz masz rację Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Czy podzielicie się "tajemnicą" wykonywania takiego oklejania ? To jest folia reklamowa ? Czy może takie cuda z oracoveru robicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Dokładnie tak .Oracover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 To może troche opowiesz o projektowaniu takiego "malowania", samej technice nakładania itd. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kurczący się materiał wyprowadzony w takiej formie ... To jest jak mniemam nakładka na "bazowe" pokrycie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Paweł wszystko idzie ja tez kleje Oracover na Oracover i nie ma wiekszych problemów po prostu bez strachu żelazko i jechane normalnie łapie tylko powietrze podchodzi, ale to przebijasz szpilka banke powietrza i kleisz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 a mam pytanie- odbiornik bez żadnej gąbki przeciwwibracyjnej? tylko na rzep mocowany i nie ma strachu że coś się z nim stanie, zwłaszcza przy 4 taktowym silniku ? a jeszcze jedno - aku NiMH? jak się sprawdzają? niektórzy nie zalecają kłaść ich do odbiorników bo czasem potrafią paść znienacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Odbiornik bezposrednio na sklejkę czy balsę to nie najlepszy pomysł elektronika nie lubi drgań tymbabrdziej, że w środku są bardzo delikatne elementy no i kwarc to chyba najbardziej wrażliwa wesz w odbiorniku drgania mogą go uszkodzić.To samo dotyczy serw stąd te gumowe amortyzatorki. Pakiet odbiornika radzę także owinąć w gąbkę cele nimh wg wielu osób pod wpływem drgań ulegają samorozładowaniu chociaż głowy za to nie dam ważne jest także żeby kable zasilające i kable serw mozliwe jak najdalej dawać od anteny odbiornika było kilka kraks a ja sam przekonałem się, że przy złożonej antenie podczas testu zasięg był znacznie krótszy gdy wszystkie kable leżały sobie luzem a zasilający był razem z anteną.Na pakietach nimh latam od 10 lat i nigdy nie miałem problemu żadna z cel mi nie padła a niektóre pakiety mam od początku jak zaczynałem latać.Zawsze ładowałem małym prądem 14h może przy doładowywaniu dużym prądem padają dlatego takie opinie. Trzeba czytać specyfikacje co z daną celą można jakim prądem ładować no i unikać podróbek Sanyo made in China kilka razy się na to nabrałem i w rzeczywistości pakiet 2700mah oddaje połowę z tego co pisze lepiej dać te 17zł za jedna cele i latac spokojnie i radze nie kupujcie aku w blistrach z Allegro w atrakcyjnych cenach wtopiłem tak 40zł a akumulatorki wylądowały w aparacie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 To może po kolei. Te wszyskie ozdoby przyklejam po upszednim nakłuciu nową szczotką drucianą.Są diurki niema bąbli.Sławek od dawna tak mocuję odbiorniki i nic się niedzieje, jakaś amortyzacja na rzepacz jest.Radek akumulator leży na gąbce a kwarca tam niema to jest na 2,4 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Jednak to ciągle Heniu masa drgań która jak trafi na gorszy lut to będziesz miał okazję pokazać Sereno z jeszcze ładniejszym wzorkiem . :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.