Janekm Opublikowano 19 Września 2023 Opublikowano 19 Września 2023 Witam Wszystkich, Pomóżcie proszę, muszę poszpachlować osłonę silnika zrobioną z XPS, ma Ktoś może jakąś wypróbowaną szpachlówkę? Na forum znalazłem wzmiankę o szpachlówce akrylowej, ale nie ukrywam, że chętnie skorzystałbym ze sprawdzonego już rozwiązania.
robertus Opublikowano 19 Września 2023 Opublikowano 19 Września 2023 dokładnie szpachlówka do G-K, tylko ta co "daje się szlifować" a nie "daje się malować" bo ta druga jest elastyczna i jej nie zeszlifujesz potem. Albo też szpachlówka do drewna, ale na bazie wody.
Lucjan Opublikowano 20 Września 2023 Opublikowano 20 Września 2023 Ja stosuję dwie technologie : 1 - Gruntuję XPS wodnym lakierem akrylowym , szlifuję i szpachluje kilkoma warstwami szpachlówki do do płyt G-K . 2 - Pokrywam cienką tkaniną szklaną na żywicę epoksydową , a następnie szpachluję poliestrową szpachlówką samochodową.
Janekm Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 Panowie wielkie dzięki, jutro w planie zakupy w Castoramie ?
RobertK Opublikowano 20 Września 2023 Opublikowano 20 Września 2023 22 godziny temu, Janekm napisał: Witam Wszystkich, Pomóżcie proszę, muszę poszpachlować osłonę silnika zrobioną z XPS, ma Ktoś może jakąś wypróbowaną szpachlówkę? Na forum znalazłem wzmiankę o szpachlówce akrylowej, ale nie ukrywam, że chętnie skorzystałbym ze sprawdzonego już rozwiązania. Sprawdzona, jest lekka i bardzo łatwo się szlifuje : LT 22 1
Rekomendowane odpowiedzi