Janekm Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Witam Wszystkich, Pomóżcie proszę, muszę poszpachlować osłonę silnika zrobioną z XPS, ma Ktoś może jakąś wypróbowaną szpachlówkę? Na forum znalazłem wzmiankę o szpachlówce akrylowej, ale nie ukrywam, że chętnie skorzystałbym ze sprawdzonego już rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 dokładnie szpachlówka do G-K, tylko ta co "daje się szlifować" a nie "daje się malować" bo ta druga jest elastyczna i jej nie zeszlifujesz potem. Albo też szpachlówka do drewna, ale na bazie wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Ja stosuję dwie technologie : 1 - Gruntuję XPS wodnym lakierem akrylowym , szlifuję i szpachluje kilkoma warstwami szpachlówki do do płyt G-K . 2 - Pokrywam cienką tkaniną szklaną na żywicę epoksydową , a następnie szpachluję poliestrową szpachlówką samochodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 20 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Panowie wielkie dzięki, jutro w planie zakupy w Castoramie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 20 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 22 godziny temu, Janekm napisał: Witam Wszystkich, Pomóżcie proszę, muszę poszpachlować osłonę silnika zrobioną z XPS, ma Ktoś może jakąś wypróbowaną szpachlówkę? Na forum znalazłem wzmiankę o szpachlówce akrylowej, ale nie ukrywam, że chętnie skorzystałbym ze sprawdzonego już rozwiązania. Sprawdzona, jest lekka i bardzo łatwo się szlifuje : LT 22 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi