robloz Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Jak myślicie czy w/w silnik będzie odpowiedni do modelu Piper L4 o rozp. 160cm. i wadze 3100 do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Witaj, ja miałem saito FA 82 B w modelu EDGE rozpiętości 1400, waga 3200 i model dawał radę w podstawowych akrobacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 13 godzin temu, robloz napisał: Jak myślicie czy w/w silnik będzie odpowiedni do modelu Piper L4 o rozp. 160cm. i wadze 3100 do lotu? Mam taki silnik w modelu o rozpiętości 170 cm i podobnej wadze. Nadmiar mocy jest duży. By model latał z akceptowalną prędkością ma śmigło o skoku 4 cale (!) Wg mnie, dla Twojego Pipera ten silnik będzie za mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Cytat Wg mnie, dla Twojego Pipera ten silnik będzie za mocny. Ok, ale mam wolny tylko ten. I tak chyba będzie lepiej niż z ASP 91. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi