Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 6 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Listopada 2023 Powstaje taki oto modelik. Skala 1/12 Rozpiętość 1500mm Lotki, klapy, ster wysokości, ster kierunku, chowane podwozie. Obecnie drukowany z PETG. Silniki 2x 350W. Zasilanie 6s z pakietów Li-ion 2p VTC5a. Przewiduje wagę o lotu ok 3kg. 17
mirolek Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 Skoro projekt i druk 1;12 to czemu wątek tutaj a nie w dziale aircombat ms
japim Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 Przewidywana waga 3kg wyklucza go z zawodów. Taki mamy regulamin...
Amadi Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 W jakim programie projektujesz? Jaką drukarką drukujesz?
japim Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 SW, mam kilkanascie drukarek: kilka reprapow, tevo torado, tarantula. i3 mega, ender, saphire pro itd itp 1
japim Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Opublikowano 10 Listopada 2023 Przyszly golenie do skladanego podwozia.
Andrzej Klos Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 Z jakiej firme jest to podwozie?
japim Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Opublikowano 11 Listopada 2023 Na woreczku strunowym jest SkyArea. Kupione na aliexpress: https://a.aliexpress.com/_EwRg0Ox
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 27 Listopada 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Listopada 2025 Delikatne odgrzanie kotleta - bo projekt nie umarł. Drugi model sie składa. Nie jest wydany bo pierwszy prototyp uległ rozbiciu z powodów instalacji elektrycznej. A drugi prototyp właśnie czeka na wyważenie i pogodę do oblotu. Mój jest wydrukowany, ale brakuje mi weny aby go złożyć. Jak ktoś z Warszawy lub okolic ma ochotę go złożyć i ulotnić to chętnie podrzucę wydruki do montażu w zimowe wieczory. 6
kylorc Opublikowano 27 Listopada 2025 Opublikowano 27 Listopada 2025 Próbowałem napisać na priv, ale nie mogę napisać wiadomości. Z chęcią pomogę przy tym projekcie.
mirolek Opublikowano 28 Listopada 2025 Opublikowano 28 Listopada 2025 Przemek - pięknie to zrobiłeś 👍 ms
japim Opublikowano 28 Listopada 2025 Autor Opublikowano 28 Listopada 2025 7 godzin temu, kylorc napisał: Próbowałem napisać na priv, ale nie mogę napisać wiadomości. Z chęcią pomogę przy tym projekcie. Musze wyczyścić skrzynkę. Ale moja stopka w podpisie mowi dokładnie co należy w takim wypadku zrobic. Tylko ze podpis widoczny jest tylko na komputerze lub przy panoramicznym ustawieniu telefonu podczas oglądania wątku. 39 minut temu, mirolek napisał: Przemek - pięknie to zrobiłeś 👍 ms Dzięki Mirku. Projekt samego Łosia jest Agnieszki Cyrankiewicz a ja go tylko podrasowałem do wersji RC. Wykonanie tego egzemplarza akurat tez nie moje - ale wygląda super wiec żal było sie nie pochwalić. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 31 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Maja Model ma się dobrze i dokonał jakiś czas temu swojego dziewiczego lotu: Teraz trzeba przygotować pliki pod wydanie. Zastosowane silniki są stanowczo za duże (tutaj weszły 3548) i widać że model idzie pionowo do góry na takim ciągu. 7
Andrzej68IX Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Gratuluję udanego oblotu ale zamiast tego "krzyczącego" pana (czytaj śpiew) chciałbym usłyszeć dźwięk silników, świst wiatru itp.
japim Opublikowano 31 Maja Autor Opublikowano 31 Maja W oryginale ujęcia są z bardzo daleka i musiałem kadrować. Tak wiec niewiele tam słychać.
mirolek Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Cytat Zastosowane silniki są stanowczo za duże, widać że model idzie pionowo do góry komora bombowa pusta to silniki wydają się zbyt mocne 😂 Gratuluje udanego oblotu. ms 1
Rekomendowane odpowiedzi