krasniybaron Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Pięknie. Dokładna relacja, więc jeśli zdecyduję się kiedyś na budowę akrobata od podstaw, to będę wiedział gdzie szukać dokładnych i starannych opisów oraz zdjęć. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krasniybaron Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krasniybaron Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Pięknie, fachowa robota. Czekam na efekt końcowy. Jestem ciekaw jak okleisz model. Powodzenia 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krasniybaron Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Powiem ci że te jak by to nazwać? formy? w które wkładasz stateczniki itp do przyklejenia kesonów robią wrażenie , na początku myślałem że porobiłeś takie na mniejsze części , a ty wyskakujesz z czymś takim do skrzydeł i skrzydła tez tak robisz. No powiem ma to mnóstwo zalet , keson jest wszędzie dobrze przyklejony , skrzydło ma idealnie ustalone żebro przykadłubowe , no fajne to , jedyny minus to chyba to ze materiału na to poszło tyle że pewnie drugi model by z tego można zrobić?. Ale jak chodzi o komfort pracy to robi to robotę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 2 minuty temu, enter1978 napisał: jedyny minus to chyba to ze materiału na to poszło tyle że pewnie drugi model by z tego można zrobić? Może Yevhen będzie chciał robić modele hurtowo po testach modelu. Myślę, że znalazły by się osoby chętne. Piękna i dokładna relacja. Model wykonywany starannie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Pozdrawiam szanowni panowie, nazywamy to u nas (stapeli). Konieczne jest, aby skrzydło miało proste kształty, bez ugięć i bez skrętów. To jego najważniejsza funkcja. Z mojego doświadczenia wynika, że zdarzały się przypadki z krzywymi skrzydłami, chociaż jest zbierany na prostym stole, ciężar robi swoje i nie zawsze jest to, czego chciałem. A reszta to tylko dodatek. 2 godziny temu, enter1978 napisał: jedyny minus to chyba to ze materiału na to poszło tyle że pewnie drugi model by z tego można zrobić? To u mnie wysło tak na bogato ze sklejki, ale można go zrobić z HDF będzie taniej. I nie ma to wpływu na jakość. Po prostu mój laser nie przecina HDF ? 2 godziny temu, Amadeusz_Modelarz napisał: będzie chciał robić modele hurtowo Nie niebyło takiego zaplanowano, to się dla siebie ukochanego? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Powiem szczerze że bardzo żle wyszło z tymi 3D drukami, stracił worek pieniądze, kupu czasu,i nic z tego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Na zdjęciach wydaje się okej. Co dokładniej Ci się nie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Druk jest bardzo żle wykonany, ścianka 3mm w niektórych miejscach jest rozwarstwiona, więc nie ma wystarczająco dużo nerwów do szpachlowania i szlifowania. Ledwo zdążyłem zrobić szybkę i z bardzo złym skutkiem. forma 3D bezpowrotnie przepadła. Boję się nawet podejść do maske, ręce całkowicie mi opadły, a pragnienie zniknęło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Godzinę temu, krasniybaron napisał: Powiem szczerze że bardzo żle wyszło z tymi 3D drukami, stracił worek pieniądze, kupu czasu,i nic z tego . Ja myślałem że to kopyta na drukarce robiłeś, takie formy do wykonania maski z laminatu i szyby z plexi, a ty finalnie na drukarce zrobiłeś maskę i szybę? No nie wiem ja robiłem formę maski na drukarce i na tej formie z druku robiłem maskę z laminatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 3 minuty temu, enter1978 napisał: Ja myślałem że to kopyta Właśnie tak, to kopyta do laminatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 No z oklejeniem to mnie zaskoczyłeś. Oryginalne i odważne oklejenie, ale mi się podoba, tak jak i cały model. Dobra robota! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasniybaron Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 https://youtu.be/voXwtScyY2U 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi