Elvis Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października Przestaw dolny zakres gazu - programując ESC lub przestawiając subtrim - na niższy. Powinno pomóc jedno z dwojga. Domyślnie 0 ESC ma ustawione - jak mnie pamięć nie myli - na zakres 0-25% ruchu drążka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ToMarkov Opublikowano 28 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Października Wczoraj udało się zrobić oblot Komara. Napęd sie sprawdził. To był mój 1 lot tak dużym modelem i muszę przyznać że średnio sobie radziłem. Trochę nerwy, trochę źle ustawione wychylenia lotek ale udało się wylądować w 1 kawałku. Kilka korekt i myślę będzie lepiej. Podziękowania dla kolegów którzy wspierali mentalnie i merytorycznie podczas oblotu. Film z oblotu : 12 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Model cały, to najważniejsze. Teraz tylko regulacje i bedzie luzik... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Gratulacje. Przy okazji szczerze polecam wymienić łopaty AeroNauta np. na RF-y póki model jest cały. Chyba nawet na forum był Komar któremu silnik się wymeldował jak strzeliła łopata i model był do naprawy a to tylko jeden z przykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 28 Października Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 1 godzinę temu, Elvis napisał: Przy okazji szczerze polecam wymienić łopaty AeroNauta np. na RF-y póki model jest cały. Obawiałem się tego, szczególnie ze do startu poszedł pakiet 6S wiec i obroty wysokie. Nawet pisałem do Pawła któremu się to przydarzyło właśnie w Komarze i też zaleca mi inne łopatki. Szukam tych RF - jednak chciały zostać przy rozmiarze 17/9 bo takie mam obecnie. Znalazłem na razie tylko 17/8 z tych RF - znasz może e-sklepy gdzie można je jeszcze nabyć oprócz hackermotors ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października W pl nie znalazłem nic, raczej z drugiej ręki. Ja kupowałem od Niemca gdzie taniej, zobacz np. tu https://www.reisenauer.de/artikelauswahl.php?kid=59&von=4&sb=&so1=&so2=&so3=&ansicht=3&sprache=2 Chyba mam jakieś RFy to sprawdzę i ew. dam znać wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października 17 godzin temu, ToMarkov napisał: Szukam tych RF - jednak chciały zostać przy rozmiarze 17/9 bo takie mam obecnie. Znalazłem na razie tylko 17/8 z tych RF - znasz może e-sklepy gdzie można je jeszcze nabyć oprócz hackermotors ? Moim zdaniem w takim modelu stosunek średnicy do skoku 2:1 to maksimum. A nawet poszedłbym w większą średnicę kosztem skoku - będzie większa sprawność napędu przy wznoszeniu. Sam np. mam w modelu w którym napęd służy tylko do nabierania wysokości śmigło 15x6. Śmigła RF nie są tanie więc może skorzystaj z jakiegoś ecalca i dobierz optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 31 Października Udostępnij Opublikowano 31 Października W dniu 28.10.2024 o 17:58, ToMarkov napisał: Szukam tych RF - jednak chciały zostać przy rozmiarze 17/9 Znalazłem RF 17x10 i nawet 20x13 jakbyś czasem chciał 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi