Skocz do zawartości

Regulator działa, ale sieje dziwne zakłócenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Regulator działa, ale sieje dziwne zakłócenia, włącza i wyłącza odbiornik, drgają serwa, a nawet sam włącza i wyłącza się silnik. Dostałem w prezencie dwa takie nowe regulatory jeden 30A , a drugi 20A. Poza tym nic na nich nie piszę, a że kolegę które je kupił w międzyczasie zabrał Cowid, to nie wiem co to za typy.

Pytam czy jest metoda ekranowania kabla, czy jakaś inna by się tych zakłóceń pozbyć.

Używam, nadajnika i odbiornika Turnigi, ciekawe czy na wyższej klasy aparaturze te zakłócenia by się nie pojawiły ?

Opublikowano

Czy jest sens na tym się głowic. Kupić takie można za ok 30 zł, które nie powodują zakłóceń. Nabyłem na Ali Skywalker 40A z odwróceniem obrotów silnika. Wiosną trzeba będzie wypróbować.

Co do aparatury nie wypowiem się nie znam takiej.

Opublikowano

A zakłócenia występują gdy kręci silnikiem czy bez obrotów silnika? Może BEC zakłóca  jeżeli jest impulsowy albo przewody do silnika za blisko odbiornika ,anteny.

Możesz zasilić odbiornik z zewnętrznego pakietu i zobaczyć czy się coś poprawi. Najpierw diagnoza co sieje a potem lekarstwo.

Opublikowano

Zakłócenia występują niezależnie od niczego, niby wszystko działa poprawnie, tz. serwa silnik itp., ale co chwilę są dziwne drgania na wszystkich kanałach = serwach, w tym takie chwilowe uruchamianie silnika, niezależnie od dźwigni gazu.

Odbiornik już zasiliłem z innego regulatora = najpewniej innego producenta i wszystko jest ok, nic się nie dzieję, więc to jednak te regulatory sieją te dziwne zakłócenia i co ciekawe obydwa dokładnie tak samo, mimo że oba są nowe i nie latały = nie były w rozbitym modelu i nie były przegrzane.

Opublikowano

Możesz spróbować zasilić odbiornik z innego źródła prądu (wypiąć czerwoną wtyczkę z regulatora), a do odbiornika dać drugi BEC lub bezpośrednio pakiet 4Nimh. Zobaczysz czy sieje Ci zakłócenia radiowe, czy napięciowe na zasilaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.