witold_pi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 https://www.tei.com.tr/en/products/tei-pd222st-turbodiesel-aviation-engine Zobaczcie jak wygląda rozwój technologiczny w "zacofanym" kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Nie bardzo wiem co chcesz przekazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Nieznany (mnie) zakład z mało lotniczego kraju produkuje całą gamę silników lotniczych (ok zaraz usłyszę, że do dronów) w tym na olej napędowy, natomiast polska myśl lotnicza nadal raczkuje na bazie amerykańskich licencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 A widzisz problem jest w kapitale a nie w myśli technicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 33 minuty temu, witold_pi napisał: Nieznany (mnie) zakład z mało lotniczego kraju produkuje całą gamę silników lotniczych (ok zaraz usłyszę, że do dronów) w tym na olej napędowy, natomiast polska myśl lotnicza nadal raczkuje na bazie amerykańskich licencji. Z tego co wyczytałem to prawie 50% udziałów ma General Electric więc wychodzi na to, że turecka myśl lotnicza tak samo nadal raczkuje na bazie amerykańskich licencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 lepiej mieć 51 % udziałów niż ZERO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 2 minuty temu, witold_pi napisał: lepiej mieć 51 % udziałów niż ZERO Działaj, pokaz co potrafisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 8 minut temu, Marek_Spy napisał: Działaj, pokaz co potrafisz Nie zajmuje się lotnictwem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 A jaka to różnica inżynierów zatrudnisz Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Jest taki jeden karzeł z nowo.... cośtam , który się na wszystkim zna, on to na pewno zrobi najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Chyba to odpowiedni temat. Panowie czy wiedzieliście, że mamy lepsze drony niż hamerykańce? Ichnie MQ-9 Reaper czy RQ-4 Global Hawk osiągają pułap do 20km. Nasz lata na pułapie 22km! Kilka razy wgłębiałem się w ten artykuł i do końca nie wiem czy to coś już lata czy to tylko papier/projekt jak Izera. Jeżeli lata to czy ktoś widział jakieś zdjęcia, szkice a nie tylko wizja artysty jak w artykule. Całość tutaj Niezwykły pojazd z Polski. Może się równać z satelitami (msn.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Jest taki jeden karzeł z nowo.... cośtam , który się na wszystkim zna, on to na pewno zrobi najlepiej.Karzeł kogo masz na myśli Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Chyba to odpowiedni temat. Panowie czy wiedzieliście, że mamy lepsze drony niż hamerykańce? Ichnie MQ-9 Reaper czy RQ-4 Global Hawk osiągają pułap do 20km. Nasz lata na pułapie 22km! Kilka razy wgłębiałem się w ten artykuł i do końca nie wiem czy to coś już lata czy to tylko papier/projekt jak Izera. Jeżeli lata to czy ktoś widział jakieś zdjęcia, szkice a nie tylko wizja artysty jak w artykule. Całość tutaj Niezwykły pojazd z Polski. Może się równać z satelitami (msn.com) Niby dlaczego nie masę mamy ciekawostek o których nie słyszymy, jest firmą która buduje inteligentne drony bojowe i też cicho bo to tajne.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 W Polsce też mamy firmę nie związaną z lotnictwem ,która od podstaw zaprojektowała i zbudowała samolot https://flaris.pl/pl/samolot/. Jest takich firm więcej, ale jak to w Polsce - jak nie jesteś państwową lotniczą ,to o Tobie nie piszą. Następna firma Polska budująca wiatrakowce https://trendak.eu/pl/ . Gdyby to były firmy lotnicze państwowe, to już na etapie projektowania ,koszty były by olbrzymie i nie wiadomo ,czy doszło by do produkcji - wystarczy przypomnieć sobie perypetie z naszym Sokołem. Marek ,co do Karła ,to jest taki kraj w Europie gdzie istnieje analfabetyzm polityczny i tym krajem rządzi mały człowieczek, zwykły zjadacz chleba - to chyba ewenement w skali świata, choć i tam zdarzają się podobne sytuacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi