Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Czy jest ktoś chętny mi pomóc przerobić plik sketchupa na stl.Jest to maska do mojego RWD 10 w skali 1:4 a potrzebuję 1:5 i pod drukarkę RWD+10 2016.skp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Logujesz sie na Sketchup free. Zasysasz skp i eksportujesz STL. Potem musisz sobie obrysowac w solidzie. A jak dobrze wyczyścisz sobie plik SKP to po eksporcie będziesz mial gotowy plik stl do druku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Zrób to PRZEMEK zapłace tobie.Jak coś to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ogarne Ci to jutro. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Powiem tak - ta maska wygląda jakby ją ktoś psu z gardła wyciągnął. Naprawianie poszczególnych trójkątów ręcznie potrwa kilka godzin. To trzeba narysować od nowa. RWD_10_maska.stl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Przemek nie mniej bardzo dziękuję jezeli coś jestem krewny to PW.Rozumiem ze z tego nie da się zrobić druku?A czy przeskalowaleś ja na 1:5? Bo orginał to 1:4 Ja tak naprawde poczebuję to jako kopyto pod formę, bo maska bedzie z laminatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Mozliwe ze plik przekalowal sie w dół po tym jak musiałem wyciąć maskę z całego złożenia. W tym pliku skp ukryty jest caly szkielet modelu a dowiedzialem sie o tym dopiero po konwersji na STL. Tu jest w romiarze RWD_10_maska_org.stloryginalnym. Chcesz drukować kopyto? Czy od razu formę negatywową? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Kurcze przeskalowałem i pociolem bez wypełnienia czas druku 11h przeraza mnie to.Nie wiem jakiej to wyjdzie jakosci jako forma negatyw.Pozytyw mozna szpachlnąć i będzie ok.A co sadzisz o pliku jaka jakosc z tego wyjdzie? Edit z tego powstaje model,został rozebrany i wypalilem laserem bo też mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Przepusciłem plik przez meshmixer - darmowy program do zabawy z meshem. Udało mi się pozamykać siatkę, ale pozostały mniejsze błędy. Przy tej jakości siatki wydruk formy nie ma sensu. Będziesz musiał sobie duuuużo wyszlifować. Tu masz ustawiony projekt do druku (ale na drukarce 300x300). z 5% wypełnieniem 14 godzin - to norma. Może będziesz musiał sobie pociąć na 4 ćwiartki lub nawet 8 kawałków. Jeżeli już kupileś sobie drukarkę 3D to teraz pozostaje Ci nauczyć się kilku programów 3D (Fusion360, Blender, Sketchup, Meshmixer) bo inaczej o wszystko będziesz musiał się prosić. RWD_10_maska_x4b.3mf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2 godziny temu, japim napisał: Jeżeli już kupileś sobie drukarkę 3D to teraz pozostaje Ci nauczyć się kilku programów 3D (Fusion360, Blender, Sketchup, Meshmixer) bo inaczej o wszystko będziesz musiał się prosić. RWD_10_maska_x4b.3mf 2.2 MB · 1 pobranie Dzieki za wszystko.Ale licencje na te programy to chochchco.No jak nie ogarne z tego co mam to trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 18 minut temu, Grzesiek napisał: Dzieki za wszystko.Ale licencje na te programy to chochchco.No trudno jak nie ogarne z tego co mam to trudno. Akurat te co podałem są za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Nie jestem ekspertem ale jest darmowy freecad i dużo tutoriali w języku polskim Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi