Harman99 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Witam, mam zamiar kupic model Yak-55 Aerobatic 3D Profile Airplane z: http://www.hobby-lobby.com/yak-55_aerobatic_3d_profile_airplane_red_blue_airplane_7002_prd1.htm Nie mam duzego doswiadczenia z elektrykami z chcialbym sie dowiedziec czy sprzet ktory mam nada sie do tego modelu: silnik: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXLWT1 bateria: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXNYJ4 esc: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXKSY3&P=0 serwa: hs55 i odbiornik:Micro 05S Receiver Jak mowilem, nie znam sie na tym za bardzo ale nie jestem pewien czy ten silnik bedzie dobry do tego modelu. Wczesniej ten zestaw mialem w yak54 od great planes it tam samolot az sam rwal sie do gory. O reszte sie za bardzo nie martwie bo powinno pasowac tylko mi chodzi o ten silnik. Z gory dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Mam taką propozycję, żebyś umieścił tutaj parametry silnika, bo przynajmniej ja coś ich na tej stronce znaleźć nie mogłem... P.S Fajny model Edit: Już mam xD SPECS: Motor Diameter: 1.1" (28mm) Motor Length: .87" (22mm) Shaft Diameter: .12" (3mm) Shaft Length: .47" (12mm) kV Rating: 1380 rpm/V Weight: .95oz (27g) Input Voltage: 7.4-11.1V Max. Constant Current: 9A Max Surge Current: 13.5A Max Constant Watts: 100W No Load Current: .4A Suggested Prop Sizes: 8x3.5S - 10x3.8S Myślę, że silniczek jak najbardziej pasuje do tego Yaczka Tylko ten regiel jest na styk, ja bym zainwestował w coś troszkę większego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harman99 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 czli tak do ilu amp, gdzies okolo 20? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Wg tego co piszą w specyfikacji silnika to regielek który masz może nie podołać. Radził bym zainwestować w jakiś 18A regulator np. Tower Pro. Przy zmianie modelu i silnika zostanie Ci mały zapas na coś większego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harman99 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 a byla by jakas roznica jak bym kupil ten z towerpro tylko 25A zamiast 18A. Tak mi sie wydaje ze chyba czym wiecej tym lepiej, ale nie wiem, a cena i tak jest prawie taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Tak mi sie wydaje ze chyba czym wiecej tym lepiej, No tak, ale im więcej Amp tym więcej gramów. Myślę, że 18 by wystarczyła, ale jeśli chcesz być spokojny to bierz 25 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Nie wiem czy oglądamy to samo - Panowie (?), jesteście pewni, że do 80cm depronowego modelu (na halę?), ten silnik od biedy (za ciężki), 25A regulator i 1250 mAh akumulator - to dobra rada ????? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Nie wiem czy oglądamy to samo - Panowie (?), jesteście pewni, że do 80cm depronowego modelu (na halę?), ten silnik od biedy (za ciężki), 25A regulator i 1250 mAh akumulator - to dobra rada ?????- Jurek Ja tego nie powiedziałem :mrgreen: Doradzam tylko regiel do silnika A 25A to rzeczywiście się kolega rozpędził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jeśli ma być na halę to pakiet 2S do max:600mah. Silnik też jakiś lekki [ten za ciężki na halę, bo 30g to już sporo] i regulator mały odpowiedni do silnika.. Jeśli coś do latania pod domem czy na polu, to aku. 3s ok 1000mah. Silnik wolnoobrotowy [poniżej 1000kv najlepiej], do 50g. Śmigło jakieś większe z małym skokiem. Regulator odpowiedni do silnika z małym 'wyrostem'. Serwa jak najbardziej OK: 8-9g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jeśli dobrze przeliczyłem - masa modelu do lotu coś koło 240g. I akumulator radzisz 3s 1000mAh ? Panowie -tu płacą za zabieranie głosu ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 HEHEHE dobre 25A do 80cm modelu w takim układzie ja do swojego akrobata 1.5m wkładam power box system i silnik 3W 240ccm, a tak na poważnie to starczy mały silniczek z no rc sklepu za 50zł z pakiecikiem 3S 600mah. Przy tej masie można nawet zastosować 2S Polecam taki silniczek http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=22_55&products_id=170 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harman99 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jak juz wczesniej napisalem, caly ten zestaw mialem w yak54 od great planes: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXVNC8&P=0 byl to zestaw rekomendowany do tego modelu, i powiem ze model mial b. duzo mocy. :jupi: Niestety model zostal rozbity w drobny mak(zapomnialem zmienic model na radiu) :crazy: i chcialbym sprobowac jakis inny model.Nowy model jest troche ciezszy i niewiedzialem czy silnik bedzie pasowal ale z tego co piszecie, to chyba tak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 silnik: TURNIGY 2204-14T 19g Outrunner regiel TowerPro 9g w12A serwa HXT500 5g / .8kg / 10sec Micro Servo pakiety to 2s 360-640 jak ktoś chce dawać pakiety powyżej 1200 albo 3s czy regiel 25a to chyba nie wie o czym mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harman99 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 jak ktoś chce dawać pakiety powyżej 1200 albo 3s czy regiel 25a to chyba nie wie o czym mówi dlatego wlasnie pisalem tak od samego poczatku i napisalem tutaj o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Potwierdzam to co napisał McFlyer. Używam takiego zestawu w swoim Clik'u z drobną różnicą regularota Kable są przy nim bardzo długie, ale skróciłem je do 2 cm zlutowałem na stałe. Najlepszym śmigłem do tego silniczka jest GWS 8x4,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Też zdecydowałbym sie na zestaw proponowany przez Macflyera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.