Andrzej68IX Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Proszę o poradę. Poszukuję kwarców, komplet: nadawczy i odbiorczy pojedyncza przemiana do Hiteca. Kolega z Forum zaproponował mi komplet ale Futaby twierdząc że to będzie działało. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tej materii? Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Może, ale nie musi ! Hitec skopiował wiele rozwiązań Futaby, ale czy pośrednią (częstotliwość) też ? Zawsze była taka zasada (i to się sprawdzało !) kanał np: 72 - nadajnik Futaba, kwarc Nadawczy Futaba 72 kan, odbiornik Multiplex - kwarc 72 kan. Multiplex ! W/g tej zasady latałem z nadajnikiem Webra i odbiornikiem Simprop czy JR. Nigdy nie było wpadki. Gdzieś, kiedyś słyszałem, że kwarce Hiteca i Futaby to te same, ale głowy pod topór nie położę. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Mam kilkanaście kwarców na kan. 61, Na niektórych są napisy, z nazwą firmy, na większości nie. W dziesięciu modelach też mam kwarce (latam przeważnie na 35MHz. A i jeszcze trzy w łódkach. Nadajnik Ftaba T9Z z modułem Futaby lub Hiteca do łódek (72MHz). Jeszcze nigdy nie nie trafiłem na przypadek, by aparatura nie współpracowała z odbiornikiem. Odbiorniki różnych firm, od webry do hiteca i wielu innych. Zawsze na dowolnych kwarcach 61 (chyba tylko w jednym przpadku w odbiorniku kwarc Futaby, w nadajniku nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Może jeszcze dodam. Ani razu nie kupowałem kwarców w sklepach, gdzie wiedziałbym co kupuję. Zawsze Allegro albo giełda forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 22 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Myślę, że jutro kwarce (Futaba) będą u mnie. Sprawdzę i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Ja mam moduł futaby i odbiorniki hitec podwójna przemiana i działa.Czy kwarce hiteca czy futaby czy podróbki hradeckie produkowane przez czechow nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 23 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Kwarce dotarły (Futaba) do mojego Hitec. Włożyłem i nic się nie dzieje. Być może mam problem z nadajnikiem lub odbiornikiem. Dlatego szukam kogoś z okolic Raciborza abym mógł podjechać ze swoim sprzętem i sprawdzić na miejscu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi