Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. michal.pirat Opublikowano 23 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Lutego Jak się podoba? 10 2
Viper Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Dzięki Kiedyś też się przymierzałem do zrobienia, ale H0, trochę większe. Jeszcze mam zresztą tory, rozjazdy i kolejkę już chyba nieistniejącej firmy Rocco (całkiem fajna cyfrówka).
michal.pirat Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego 22 minuty temu, Viper napisał: Dzięki Kiedyś też się przymierzałem do zrobienia, ale H0, trochę większe. Jeszcze mam zresztą tory, rozjazdy i kolejkę już chyba nieistniejącej firmy Rocco (całkiem fajna cyfrówka). To całkiem świerza kolejka.
Viper Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Noo nie bardzo Makietkę chciałem zrobić ładnych z kilkanascie lat temu. Od dłuższego czasu juz nie śledziłem tematu kolejek, ale tak coś mi się kiedyś taka informacja pojawiła, że firma przestała istnieć. Ale po Twoim poście poszukałem i okazało się, że jest i są do kupienia zestawy i części, więc może ktoś firmę wykupił i zreanimował, albo coś mi się pomieszało. Kto wie, może jak będę miał nadmiar czasu to wrócę do pomysłu. Kolejki fajne są
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego 10 godzin temu, Viper napisał: Noo nie bardzo Makietkę chciałem zrobić ładnych z kilkanascie lat temu. Od dłuższego czasu juz nie śledziłem tematu kolejek, ale tak coś mi się kiedyś taka informacja pojawiła, że firma przestała istnieć. Ale po Twoim poście poszukałem i okazało się, że jest i są do kupienia zestawy i części, więc może ktoś firmę wykupił i zreanimował, albo coś mi się pomieszało. Kto wie, może jak będę miał nadmiar czasu to wrócę do pomysłu. Kolejki fajne są Jakoś tak to było z tą firmą jak piszesz
Viper Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego A tak z ciekawości, terem robiłes jakąś masą czy z gipsu? Jaka mniej więcej waga wyszła takiej makietki? Bardzo fajnie Ci to wyszło Zrób jakiś filmik jak to jeździ. Jak Dzieciaki były mniejsze dość regularnie chodzilismy do muzeum kolejnictwa, gdzie były dwie makietki, które co jakiś uruchamiano, przyznam że cieszyłem się jak dzieci, gdy to jeździło
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego Waga około 5kg styropian i styrodur.
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego Tylko jak to zrobić, musiałbym chyba na maila wysłać.
Viper Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Możesz chyba zamieścić jako plik do ściągnięcia to może poza mną jeszcze inni chętni obejrzą.
AndrzejC Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Podziwiam takich artystów Modelarzy. A swoją drogą co na to Twoja druga połowa (żona, itp..) Jeżeli masz? U mnie w zasadzie zakaz modelarstwa w domu. Od tego jest warsztacik w piwnicy. Żona ledwie toleruje puchary z zawodów na wszystkich meblach, a i to kurz z tych pucharów muszę sam ścierać ? Tak, czy inaczej makieta PRIMA SORT!!! A.C.
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego Godzinę temu, AndrzejC napisał: Podziwiam takich artystów Modelarzy. A swoją drogą co na to Twoja druga połowa (żona, itp..) Jeżeli masz? U mnie w zasadzie zakaz modelarstwa w domu. Od tego jest warsztacik w piwnicy. Żona ledwie toleruje puchary z zawodów na wszystkich meblach, a i to kurz z tych pucharów muszę sam ścierać ? Tak, czy inaczej makieta PRIMA SORT!!! A.C. moja spoko, jest wyrozumiała gorzej z wydatkami trzeba ukrywać...
Viper Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Taa, ja swego czasu wszystko kupowałem "okazyjnie"
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego 1f4416d872f550be72e9986749fb2f57db9e6057fa5e4b1d7c1fa927ba5b9253.mp4 video-1632657296.mp4 przepraszam za jakość.. 1
Viper Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Dzięki Powtórzę, kolejki fajne są Jak długo zajęła Ci budowa?
Viper Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego No nieźle Ale rozumiem że te mosty, wjazdy do tuneli, budowle, drzewa to gotowe elementy?
michal.pirat Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego most, tak do sklejania i waloryzowania, budowle tak jak most, drzewa gotowe, ale wjazdy do tuneli rzeźbione w styrodurze. Skały z papieru
Rekomendowane odpowiedzi