Grzesiek Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Witam Mam problem z drukiem 3D.Od jakiegoś czasu zauważylem ze warstwy przesuwaja mi się w prawo.Nawet nie bardzo wiem jak to skorygować.Drukarka to Ender 3v3 se. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Według mnie drukarka gubi kroki, spróbuj zmniejszyć prędkość wydruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Powodem może też być uszkodzona karta pamięci, lub zbyt szybki (z błędami) transfer danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca Prdkosć druku to 80mm/min,no bez przesady.Drukowala ok a nagle jej ,odjeb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Powodów gubienia moga byc 4: 1. Za szybko. Prędkość to jedno, przyspieszenia to drugie - ile masz teraz? 2. Dysza zaczepia o wydruk (jakis element wydruku podwija sie przy złym chlodzeniu) i gubi krok 3. Masz poluzowane koło zebate na silniku - trzeba dokręcić robaczek 4. Przegrzewa sie sterownik od tej osi. Czy silnik jest gorący? A jeżeli jest zupełnie zimny tzn że na silnik idzie za maly prąd i silnik gubi kroki - patrz punkt 1. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Mam taki sam problem. Doczytałem, że mogę zwiększyć prąd na silniku od stołu. Silnik rusza stołem, ale gdy ręką go przytrzymam, nie ma już siły go poruszyć. Inne osie są prawidłowo trzymane przez silnik. Może być to też problem u ciebie. Muszę przetestować i zobaczę czy u mnie drukarka będzie drukować prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 11 godzin temu, japim napisał: Powodów gubienia moga byc 4: 1. Za szybko. Prędkość to jedno, przyspieszenia to drugie - ile masz teraz? 2. Dysza zaczepia o wydruk (jakis element wydruku podwija sie przy złym chlodzeniu) i gubi krok 3. Masz poluzowane koło zebate na silniku - trzeba dokręcić robaczek 4. Przegrzewa sie sterownik od tej osi. Czy silnik jest gorący? A jeżeli jest zupełnie zimny tzn że na silnik idzie za maly prąd i silnik gubi kroki - patrz punkt 1. 1.nie zmienialem X,Y 4000 2. Nie zaczepia 3.szczerze nie sprawdzalem.To bylo zmontowane w chinach 4.silnik jest dość ciepły ale nie parzy. 11 godzin temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Mam taki sam problem. Doczytałem, że mogę zwiększyć prąd na silniku od stołu. Silnik rusza stołem, ale gdy ręką go przytrzymam, nie ma już siły go poruszyć. Inne osie są prawidłowo trzymane przez silnik. Może być to też problem u ciebie. Muszę przetestować i zobaczę czy u mnie drukarka będzie drukować prawidłowo. Nie mam pojecia jak zwiekszyc prąd ale myslę ze niema takiej potrzeby. Podciąglem troszke pasek od osi X bo to o nią chodzi i wydaje się być ok.Dzisiaj narysuję coś w solidzie i puszcze.Dam znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 17 Marca Udostępnij Opublikowano 17 Marca Wątpię aby to pasek miał wpływ akurat na to przesunięcie wydruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca Troszkę podrukowalem i jest ok po podciągnięciu paska.Moze przypadek ale jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi