Skocz do zawartości

MC19 czyDX7

Mark3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy modelarze co wybrać,MC19 czy DX7

Proszę o wasze opinie :oops: Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Opublikowano

Napisz czego wymagasz od radyjka oraz do jakich modeli ma byc. Ja mam MC 19 i jestem z niej bardzo zadowolony, manu bardzo czytelne. O DX7 słyszałem ze ma słabe menu, ale czy to prawda to nie wiem.

Opublikowano

aparatura ma byc uzywana do spalinek

Typ trenerek,Wilga,Spittfajer 6kg,szybowiec i moze Pitts ale to póżiniej

Sory to dla jaj :oops:

Opublikowano
aparatura ma byc urzywana do spalinek

Typó trenerek,Wilga,Spittfajer 6kg,szybowiec i morze Pitts ale to puziniej

UŻYWANA

Typu

może

później

Te błędy to specjalnie czy dla jaj :?:

Opublikowano

Gdybym wybierał między MC19 a DX7 to wybrałbym MC19. Dlaczego? odpowiedź jest prosta - większa liczba kanałów, możesz mieć 35Mhz + ew. 2,4G, Jak dla mnie wyświetlacz w MC-19 jest bardziej czytelny. Oba nadajniki miałem w dłoniach i MC-19 robiła lepsze wrażenie.

Opublikowano

A co z instrukcją ,bo do DX7 jest po polsku a do MC19 jest jej brak

Czy by ktos mi pomógł ? :)

Opublikowano

Jurek nie czepiaj się błędów, może kolega jest dysgrafikiem tylko odpowiedz na pytanie.

A a pro po błędów nie będę tutaj cytował ale każdemu to się może zdarzyć, nawet administrator pisze "mejl" i jakoś nikt go nie poprawia.

Kup MC 19, tańsza o 50% od Spektruma.

Opublikowano

Tak naprawdę to musisz się zdecydować na typ aparatury MC19 to typowa pulpitowa aparatura DX7 to popularnie zwany jerzyk ,ja osobiście wole pulpit no i MC 19 to naprawdę dobry wybór. Ogólnie obie wymienione są dobre na pewno znajda się opinie że MC19 jest znacznie lepsza i odwrotnie ale tu niestety już sam musisz podjąć decyzje :)

Opublikowano

Sorry za OT.

wiecie czego mi tu brakuje obowiązkowego wieku ! Mam wrażenie te to kolejny user ktory wysoko mierzy na początku być moze z nieracjonalengo myślenia czy też młodego wieku lub też z niewiedzy.

aparatura ma byc uzywana do spalinek

Typ trenerek,Wilga,Spittfajer 6kg,szybowiec i moze Pitts ale to póżiniej

Sory to dla jaj :oops:

czy w ogóle kolega miał do czynienia z modelami RC. Nikt tego nie wie. Z jego wypowiedzi np. po "aparatura ma byc uzywana do spalinek" wniskuje że nie.

no dobra teraz na temat po pierwsze weź pod uwage to co pisał Krzysztof, a po drugie ustal MODE w jakim Ci bedzie wygodnie sterować.

Opublikowano

Marcin tu Cię popieram, myśle że zarówno Administratorzy jak i Moderatorzy powinni zakończyć ten proceder. Przepraszam że niezwiązane jest to z tematem ale jakiś porządek powinien być.

Opublikowano
Kup MC 19, tańsza o 50% od Spektruma.

A to ciekawe ... . W jednym z naszych sklepów (dzisiaj): MC19 1749 pln, DX7 1695 pln. O jakich 50% mówimy ?.

Opublikowano
Jestem

Zle zaczęłem SORRY! :oops:

Mam na imie Marek, wiek mój to 37 wiosen modelarstwem interesuję się 1,5 roku

Trochę wiedzy posiadam .Miałem apke OPTIK6 mode 2 którą sprzedałem i chcę kupic cos nowego .Decyzja padła MC19 lub DX7 sugeruje sie waszymi wypowiedziami

Modelami latam rekreacyjnie

Opublikowano
Dodam tylko że moduł na 35Mhz do MC-19 kosztuje 70zł.

To przyjrzyj się dokładniej i dodaj TYLKO, że wraz z Deem porównujesz "golutki" nadajnik (MC19) z kompletem DX7, w którym masz i odbiornik i serwa. Po co w ogóle robić TAKIE porównania ?. Odszukaj ceny samych nadajników i podaj je. Wtedy poszukamy razem tych 50 % .

Opublikowano

Ja nic nie mówiłem o żadnych 50% :roll: Napisałem tylko że gdybym sam wybierał.... i dodałem że moduł na 35Mhz kosztuje 70zł.

Opublikowano

no ale w sumie nic się nie dowiedziałeś o DX7.

DX7 to bardzo fajne radio, popularne wśród helików. Z wad możnaby wymienić:

- brak programów do szybowców

- brak prostego systemu Throttle cut (mozna miksować, ale to nie to samo)

- takie średnio cenowo akceptowalne odbiorniki (tańsze od Futaby, ale droższe od Assana)

- niemożność przejścia mode 1-2 w prosty sposób

z zalet:

- naprawdę sporo mikserów

- fajny system throttle restore jednym doktnieciem trymera

- współpracuje z odbiornikami JR (ten sam system, zresztą radio jest kopią jednego z modeli JR)

- istnieją bardzo lekkie odbiorniki, i te są nawet niedrogie

- radio jest dość ładne, w miarę ergonomiczne. Za te 350USD trudno się spodziewać więcej.

Opublikowano

Graupnera można brać w ciemno a możliwosci są podobne do MC24 bo 19 jest oparta na oprogramowaniu z MC24 i daje głowe, że radio potrafi więcej od DX7 inna sprawa to sama marka Graupner a Spectrum coś jak Audi i Fiat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.