paweln7 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nie wiem czy było ale fajnie Chłopaki latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Fajne ale chyba trochę naciągane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Zbiera ktoś te narty później, czy zostają gdzie spadną? Nie jestem typem 'ekologa' ale trochę bez sensu to wszystko. Trochę nierealnie to wygląda generalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nie przesadzajcie ,stare narty można kupić za 50 zł , dla takiego gościa to tyle co nic. :wink: Takie skoki ,to już od dawna robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Wygląda nierealnie ale realne jest. Wystarczy że jesteś hmm... trochę zbyt pewny siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 jako ciekawostka w tym temacie : ,,Nowy europejski rekord w skoku z najwyższej wysokości! Valery Rozov - rosyjski mistrz skoków spadochronowych - skoczył z wierzchołka Kukurtlu, należącego do najwyższych gór Elbrus po zachodniej stronie Kaukazu. Tym samym ustanowił nowy europejski rekord skoku z najwyższej wysokości. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.totalextreme.pl/pics/news//2008/09/valery_rozov.jpg&imgrefurl=http://www.totalextreme.pl/index.php%3Fpowietrze/base_jumping/wiadomosci//1200&usg=__kWheFyGtuLvGWum7VywJwxFa6Ms=&h=300&w=400&sz=92&hl=pl&start=13&um=1&tbnid=Nsp7aX2_pVSUSM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dskoki%2Bz%2Bg%25C3%25B3r%26hl%3Dpl%26lr%3D%26um%3D1 - zdjęcie W środę 10 września, Valery Rozov skoczył z najwyższego szczytu masywu Elbrus - Kukurtlu (4 600 metrów) znajdującego się na granicy rosyjsko-gruzińskiej. Zawodnik wyposażony jedynie w wing-suit (kombinezon ze specjalnymi powierzchniami nośnymi łączącymi ramiona z tułowiem oraz nogami) swobodnie szybował na dystansie 1500 metrów. Po trwającym niespełna minutę locie 43-letni skoczek otworzył spadochron i bezpiecznie wylądował. "To było niesamowite uczucie" skomentował po fakcie, Valery Rozov - dwukrotny mistrz świata oraz zwycięzca zawodów X-Games w skysurfingu. Wspinaczka na najwyższy szczyt gór Elbrus (5 642 metry), była równie ekstremalnym przeżyciem, co sam skok. Przygotowania trwały 6 dni - z powodu burzy śnieżnej oraz 20-stopniowego mrozu. W pobiciu nowego rekordu, Rozova wspierali alpiniści z Rosji, Niemiec oraz Szwajcarii. Źródło: Red Bull '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Zawodnik wyposażony jedynie w wing-suit (kombinezon ze specjalnymi powierzchniami nośnymi łączącymi ramiona z tułowiem oraz nogami) swobodnie szybował na dystansie 1500 metrów. Po trwającym niespełna minutę locie 43-letni skoczek otworzył spadochron i bezpiecznie wylądował Skoro miał JEDYNIE kombinezon, to skąd wziął spadochron? :devil: Chyba, że służył w radzieckich komandosach, co to z 3m skakać się uczyli... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Absolutnie fantastyczna rzecz, tak polecieć. Jakkolwiek do basejumpingu miałbym pewne opory, jednak jakby ktoś by mi zaproponował skok z czymś takim, z samolotu, to skaczę pierwszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Absolutnie fantastyczna rzecz, tak polecieć. Ja do dziś pamiętam swój pierwszy lot na Glajcie z Natolińskiej górki. Ledwo 3m nad ziemią, ale - LECIAŁEM. Takiego skoku adrenalinki w życiu nie czułem, nawet jak mi się kiedyś w pracy udało połączyć fazę z zerem przez łapkę :devil: Teraz mam dylemat, bo chęci są, te 2K pln na kurs bym sobie zorganizował. Szkołę mam niedaleko, w której robiłem pierwsza licencję (już niestety nie ważną), ale te 8K na sprzęcik to już mi trudniej sobie zorganizować. Może za parę lat, jak już spłacę tego swojego gruchota niedawno kupionego, ale wtedy będę już stary i stetryczały :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Zgadzam się że takie loty muszą byc fantastyczne ale cena takiego Wingsuita niebardzo :? http://www.wingstore.aero/index.php?cPath=45_65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.